Še en polom Petra Prevca; Čas je…

Peter Prevc

Namesto preporoda je naš nekdanjih najboljši smučarski skakalec Peter Prevc tudi tokrat doživel pravi polom v italijanskem Predazzu. Peter Prevc se po vrnitvi, in sicer po neuspešnem nastopu na novoletni turneji, ko ju je vodstvo reprezentance z bratom Domom poslalo domov trenirat, ni izkazal, saj se mu tako na sobotni, kot na tekmi v nedeljo ni uspelo uvrstiti v finalno serijo, torej med trideset najboljših.

V nedeljo Peter Prevc skočil le 107,5 m, no je pa zato v soboto uspel skočiti 109 m, kar je zadostovalo za 40. mesto. V nedeljo je bil Peter Prevc še bolj “razglašen”, saj je bilo 107,5 metrov dovolj le za 53. mesto med 59 nastopajočimi. Ob Prevcu sta na nedeljski tekmi brez finalne trideseterice ostala tudi Jernej Damjan (35.) in Tilen Bartol (42.).

Gorazd Bertoncelj, selektor smučarskih skakalcev

Kot kaže od uspešne vrnitve Petra Prevca ni bilo nič, zato ga je prvi trener Gorazd Bertoncelj poslal domov.

No, je pa res, da bi glede na dosežke naših skakalcev v Predazzu bilo najbolje, da bi domov odpotoval tudi Gorazd Bertoncelj. A o tem mora odločiti, ne Bertoncelj, ampak Ljubo Jasnič, ki vodi panogo za smučarske skoke kot predsednik zbora in odbora panoge. In to, čim prej!/LN/