Šarec dotolkel SDS in Pahorja

Marjan Šarec

Na lestvici priljubljenosti strank je stranka LMŠ premierja Marjana Šarca prehitela SDS, ki bi ji po anketi Ninamedie anketiranci namenili 18 odstotkov (to bi jim prineslo 24 poslanskih mest) stranki SDS (stranki Janeza Janša pa 22) pa le še 16,9 odstotka.

Borut Pahor

Marjan Šarec je po letu 2015 iz prvega mesta izrinil predsednika država Boruta Pahorja, da ne ogovorimo o  tem, da delo Šarčeve vlade ocenjuje 56,1 odstotka vprašanih.

Zanimivo je, da na tretjem mestu še vedno evropska komiskara Violeta Bulc. Sledijo ji Tanja FajonLjudmila Novak in Dejan Židan. Za Zoranom Jankovićem in Milanom Brglezom se je uvrstil Igor Šoltes, ki mu kot deseti sledi novinec na lestvici Jure Leben. Drugi novinec je Zmago Jelinčič Plemeniti. Ta se je uvrstil na 19. mesto. Na zadnjih dveh mestih pa sta Eva Irgl in Branko Grims, ki zapuščata lestvico priljubljenih politikov.

Raziskavo Vox populi za časopis Dnevnik in RTV Slovenija izvaja agencija Ninamedia. Med 8. in 10. januarjem 2019 so opravili telefonsko javnomnenjsko raziskavo po metodi CATI. Anketiranih je bilo 700 oseb.

Leave a Reply