Znani prvi peterki obeh konferenc za tekmo All Star, a brez Luke Dončića

Logo - All Star 2019

Zdaj je dokončno jasno kakšni bosta prvi peterki za tekmo All Star, ki bo 17. februarja v Charlottu. Kapetan Zahoda bo LeBron James, ekipo Vzhoda pa bo vodil Grk Giannis Antetokounmpo, a kar je najbolj pomembno za slovenske ljubitelje košarke, da med peterico zvezdnikov na Zahodu v prvi peterki ne bo Luke Dončića.

V začetni peterki Zahoda bodo ob kapetanu LeBronu še Kevin Durant (Golden State), Paul George(Oklahoma City), James Harden (Houston) inStephen Curry (Golden State).

Za Vzhod pa bodo poleg kapetana Grka Antetokounmpa v prvi peterki igrali še Kawhi Leonard(Toronto), Joel Embiid (Philadelphia), Kyrie Irving (Boston) in Kemba Walker (Charlotte).

Javno glasovanje se je zaključilo v ponedeljek. Znano je bilo, da pri izboru navijači izbranemu igralcu zagotavljajo le polovico glasov za določanje kdo bo v uvrščen v prvo peterko pa so ostali polovici glasov dodali igralci Lige NBA in novinarji v enakem deležu.

Čeprav je Luka Dončić je v spletnem in mobilnem glasovanju navijačev prejel 4.242.980 glasov, kar ga je uvrščalo na skupno tretje mesto (na Zahodu je zaostajal le za Jamesom, ki je zbral 4.620.809 glasov in na Vzhodu za Grkom Antetokounmpom, ki zbral 4.375.747 glasov), to ni bilo dovolj, saj so ga novinarji postavili »le« na šesto mesto, igralci pa celo na osmo.

No, zdaj ima še možnost, da postane rezervist, kar pa bo znano prihodnji četrtek. O tem pa določata trenerja vodilnih moštev v vsaki konferenci, a le, če na tekmi nista nastopila že v pretekli sezoni, to pa naj bi bila letos Steve Kerr(Golden State) in Mike Budenholzer(Milwaukee).

Ob tem velja dodati še nabor kapetanov, ki se bo zgodil 7. februarja, ko bosta LeBron James (LA Lakers) in Giannis  Antetokounmpo (Milwaukee) izbirala svoji ekipi. Najprej bosta izbrala svoji začetni peterki, nato pa določila še rezerviste. Izbirata lahko med igralci obeh konferenc. Ta format so prvič uporabili lani, ko sta bila kapetana James in Curry.

Luka Dončić/Vir: rtve.es

 

Ko bo vse navedeno postorjeno, se bo 17. februarja v Charlottu lahko začela prestižna tekma All Star 2019. Upati je, da bo na njej sodeloval tudi naš športnik leta Luka Dončić. Če ne letos pa zagotovo prihodnje!

 

Leave a Reply