Ljubljanski STIC prvi turistično-informacijski center v Evropi, ki zagotavlja  električni priklop uporabnikom z invalidskimi vozički

Tromostovje Jožeta Plečnika

Slovenski turistično informacijski center (STIC) Ljubljana se je spet izkazal, saj je svojo ponudbo turistom, ki obiščejo slovensko prestolnico dopolnili z brezplačno izposojo dveh električnih priklopov za invalidski voziček.

Kot so sporočili iz STIC si želji, da bi turistično ponudbo Ljubljane še bolj približali turistom, tudi tistim v invalidskih vozičkih. Zato so se odločili za nabavo dveh priklopov za uporabnike z invalidskimi vozički, ki si jih ti lahko zastonj izposodijo v STIC na Krekovem trgu 10.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, ima po njihovem mnenju pomembno vlogo pri načrtovanju turizma v mestih tudi mobilnost in potreba po dostopnosti za vse. Ker se zavedajo, da si vsak turist želi prijetno in varno izkušnjo ob obisku Ljubljane, so se odločili, da jo omogočijo tudi osebam, ki slovensko prestolnico obiščejo v invalidskih vozičkih.
Električni priklop SPEED3X za invalidski voziček/Foto vir: Turizem Ljubljana
No, in to omogoča električni priklop, imenovan SPEED3X, ki osebam na invalidskem vozičku omogoča lažje in hitrejše gibanje ter premagovanje daljših razdalj. Izredno preprosto se pripne na voziček, povezovalni element pa ima nastavljivo višino in širino, zato je primeren za praktično vsak invalidski voziček brez posebnega prilagajanja. Ko pravijo priklop SPEED3X z enim polnjenjem baterije zagotavlja doseg do 40 km, kar omogoča osebam na invalidskem vozičku, da se na potepu po mestu pridružijo prijateljem in svojcem s kolesom ali peš. 

Za izposojo velja, da mora najemnik priklopa za izposojo predložiti le osebni dokument in kavcijo, ki se mu ob vračilu nepoškodovanega priklopa v celoti vrne.

Ni kaj! Ljubljanski STIC je s to potezo dokazal, da je turistični center, ki se zaveda pomembnosti vsakega turisti, ki obišče naše glavno mesto. Pohvalno!/Priredila: A. T. Seme

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s