Royal Bled Golf Club uvrščen med TOP 100 golf igrišč na svetu

TOP 100 golf igrišč na sveti/Vir: golfscape Blog

Golf igrišče, ki se danes imenuje Royal Bled Golf Club je bilo odprto leta 1937. Najstarejše in največje igrišče v Sloveniji velja za eno najlepših v Evropi. Leži 2 km vzhodno od Bleda na terasi, 60 m visoko nad kanjonom Save na nadmorski višini 504 do 520 m.  Zgradili so ga na pobudo jugoslovanske kraljeve družine Karađođević, zato tudi dodatek »Royal«.

Čudovito ozadje visokih Karavank na severni strani in ostrih grebenov Julijskih Alp, s Triglavom v daljavi zahodnega obzorja, zagotavljajo nepozabna doživetja in največje užitke za igralce golfa. Dovoz na igrišče je s ceste Bled-Lesce.

Royal Bled Golf Club Slovenija/Vir: golfscape Blog

Rekli boste, to smo vedeli, ker tako piše na njihovi predstavitveni strani. Res je! A zagotovo niste vedeli, da je bilo slovensko golf igrišče  Royal Bled Golf Club, po izboru spletne strani golfscape.com , Dubaj, ki se ukvarja z razvrščanjem golf igrišč glede na celovitost ponudne, uvrščeno med 100 najprestižnejših golf igrišč na svetu.

Kot nam je sporočila predstavnica spletnega sistema golfscape.com , Dubaj Talha Cingar, je velik dosežek, če te uvrstijo med svetovno znanimi golf igrišči med TOP 100.

Res izjemen dosežek, ki ga velja predstaviti tudi slovenski javnosti, no pa tudi članom Royal Bled Golf Cluba.

Bled panoramski posnetek/Vir: Wikipedia

No, pa tudi za Bled, ki zagotovo sodi med prestižne svetovne turistične destilacije v Sloveniji./Pripravil: J. Temlin/Ljubljanske novice/Vir: Talha Cingar/golfscape.com , Dubaj.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s