Začel se je mesec varne rabe interneta

pisanje na računalnik

Dan varne rabe interneta 2019, ki je potekal včeraj, 5 februarja, pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet« opozarja prihajajoče dejavnosti v okviru meseca varne rabe interneta.

Namen dejavnosti v okviru meseca varne rabe interneta, ki ga usmerja Center za varnejši internet, je, da bi se spodbudili vsi deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike.

Hkrati je to tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da naj na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji.

Evropska komisija je ob dnevu varne rabe interneta vzpostavila novo strokovno skupino za varnejši internet za otroke, ki bo podpirala koordinacijo in sodelovanje med državami EU-ja ter spodbujala pripravo konkretnih ukrepov za boljšo zaščito otrok v digitalnem svetu, so sporočili s predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Skupina je namenjena širjenju dobrih praks pri implementaciji področne zakonodaje, se bo pa posvečala številnim tematikam – od varovanja otrok pred škodljivimi vsebinami z ukrepi, kot so starostne omejitve in starševski nadzor, pa do izogibanja nepravičnim praksam v digitalnem oglaševanju. Ob tem bo zadolžena tudi za pripravo predlogov za konkretne ukrepe, ki bi pripomogli k varnejši uporabi interneta za otroke.

internet

Dodajmo še to, da vas bodo izvajalci Centra za varnejši internet, vseh aktivnostih, povezanih z mesecem varne rabe interneta, redno obveščali na svoji spletni strani http://www.safe.si.

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s