Prodajanje bučnic ljubljanskega županstva

pogled na Prešernov trg

Županstvo našega glavnega mesta ob načrtovani podražitvi mestnega potniškega prometa Ljubljančane prepričuje, da bo z letno vozovnico za 365 evrov (en evro na dan) ponudilo to, kar ponuja Dunaj, ter da se bo zaradi tega veliko več ljudi vozilo z avtobusi LPP-ja. No, gre za čisto prodajo bučnic, ali bolje rečeno primerjavo lubenic in borovnic (saj poznate oni vic o Bosancu in Čehu na vlaku).

Zakaj to trdimo! Zato, ker v našem nekdanjem glavnem mestu Dunaju, tam svojim meščanom za letno vozovnico, vredno 356 evrov, zagotavljajo, in sicer prevoze na vseh progah njihove podzemne železnice, prevoze na vseh tramvajskih progah ter prevoze na vseh avtobusnih progah, kar skupaj zagotavlja več kot tisoč kilometrov povezav na lokalni ravni.

Torej je primerjava vrednosti in storite, ki jo dobiš na Dunaju z “letno” vozovnico LLP-ja v Ljubljani prijazno rečeno neprimerljiva.

Namreč, letna vozovnica, za 365 evrov na Dunaju zagotavlja to… https://shop.wienerlinien.at/index.php/tickets Kaj vam nudi LPP pa najdete tu.. http://www.lpp.si/ No, pa se sami odločite kdo vam prodaja bučnice.

Avtobus LPP

In še to! Zakaj smo to objavili? Zato ker bo ljubljanski mestni svet, na seji predvideni za ta mesec, odločal o povišanju cene enkratne vozovnice za avtobuse LPP. Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet ter Ljubljanski potniški promet predlagata povišanje za 10 centov, tako bi enkratna vozovnica s 1. aprilom letos stala 1,3 evra./J.T.

 

 

Leave a Reply