Da se ve, kdo vlada Evropski uniji in kdo hlapcem Slovenije

Zemljevid EU

Kot poroča MMC, se je nemška kanclerka Angela Merkel danes v Bratislavi sešla s premierji višegrajske četverice, to je Madžarske, Poljske, Češke in Slovaške, s katerimi je razpravljala predvsem o brexitu in migracijah.

Merklova naj bi poudarila, da lahko Evropska unija in Velika Britanija še vedno dosežeta dogovor o urejenem brexitu tudi brez ponovnega odpiranja izstopnega sporazuma. Povedala je še, da bo unija storila vse, da bi dosegli urejen izstop. Mora pa EU po njenih besedah spoštovati celovitost evropskega enotnega trga in zaščititi državo članico Irsko.

Sodelovanje tudi na področju migracij – Na srečanju četverice in Merklova so govorili tudi o migracijah, pri čemer so Slovaška, Madžarska, Poljska in Češka v preteklosti ostro kritizirale nemško migracijsko politiko. Danes pa so višegrajske države z Nemčijo napovedale skupen razvojni projekt v Maroku, namenjen zajezitvi migracij. To po mnenju Merklove kaže, da lahko te štiri države z Nemčijo “tesno sodelujejo tudi na tem področju”.

No, ko to objavo preberete, ob tem upoštevate, kako se o upravljanju Evropske unije Merklova posebej usklajuje le s Francijo, je popolnoma jasno kdo, upravlja Evropsko unijo.

Slovenija ob tem hlapčevsko sledi vsem naročilom in grajam, ki ji iz Bruslja pošiljajo od Nemčije vodeni birokrati Evropske komisije na čelu, z od išiasa “bolehnim” Junckerjem.

 

Angela MerkelDanašnje posebno srečanje z višegrajsko četverico in Merklove v Bratislavi je še en dokaz več, kdo vlada Evropski uniji in kdo hlapcem Slovenije.

Dejstvo je, da ima Nemčija do članic EU, kar dokazuje tudi to srečanje v Bratislavi,  različen in ponižujoč odnos, ter to, da Nemčija  obvladuje in upravlja Evropsko unijo, kot se ji zahoče./J. Temlin

Leave a Reply

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading