Cerar bi postavljal samooklicane za predsednike, ker tako pravijo veliki

Zemljevid Venezele/Vir: Travel Advice

Slovenski zunanji minister Miro Cerar je sinoči nastopil v oddaji RTV Slovenije  – »POLITIČNO« v kateri je zagovarjal politično odločitev, da mora tudi Slovenija čimprej priznati samooklicanega Guaidoja za venezuelskega predsednika.

Cerar, ki mu predsednik vlade Šarec, no pa tudi stranki SD in Levica nočejo,  kar tako popusti, še vedno trdi, da gre pri tej odločitvi za prepoznanje predsednika parlamenta Juana Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele, a le z namenom, da ta čimprejšnje izvedbe »svobodne, poštene in demokratične« predsedniške volitve v razsuti Venezueli.

Oddaja – »POLITIČNO« avtorska oddaj RTV Slovenija

Zanimivo, da vrhunski pravnik in nekdanji predsednik slovenske vlade Cerar ni tako govoril, ko so v Libiji s pomočjo Francije in ZDA in drugih odstranili in ubili Gadafija. Kot vemo se je Cerar, takrat je bil predsednik vlade, potuhnil in ni, kot v venezuelskem primeru tako arogantno trdil, da trdno stoji za svojim stališčem in, da jih je kadar koli pripravljen predstaviti tudi državnemu zboru in širši javnosti, kot je nadvse vehementno poudarjal v včerajšnji oddaji v primeru Venezuele.

To, kar delajo ZDA, Nemčija in Francija ter pokorne članice EU in druge države, je seveda njihova odločitev. Naša pa je, in to dolžnost, da so stvari opredeljene skladno z mednarodnimi standardi in ne zato, ker se je nekaj držav odločilo, da naredi še en nered (beri strmoglavi režim v drugi državi) v tuji državi. Primer je Španija v primeru Katalonije, da ne govorimo o razsuti Afriki in tam vladajočih samodržcih, pa so vsi tiho, se razume tudi Cerar.

Dr. Miro Cerar

No, je pa res, da tega področja sveta naš spoštovani zunanji minister Cerar še ni dodobra spoznal, zato o njem nima tako vehementnega mnenja.

Zato pa se naš spoštovani zunanji minister odlikuje po tem, kako je se treba klanjati velikim. Logično, saj to dela, odkar se ukvarja s politiko. Na našo srečo ne predolgo in da se bo to še čim prej nekoliko skrajšalo./Pripravil: J. Temlin

 

Leave a Reply