Primer Magna! Ekološki aktivist Gorazd Marinček premagal Počivalška, Lebna ter prave in strokovne branilce okolja

Lakirnica Magna shema tovarne

Kot poroča RTV Slovenija, je okoljsko združenje Rovo, v katerega je vključen priučeni okoljevarstvenik Gorazd Marinček, danes, 13. 2. 2019, po sestanku z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom in okoljskim ministrom Juretom Lebnom odpovedalo napovedan upravni spor glede okoljevarstvenega dovoljenja, ki ga za obratovanje potrebuje avstrijska družba Magna za njihovo lakirnico v Hoče – Slivnica.

Tako naj bi vlada, po današnjem t. i. uskladitvenem sestanku, že prihodnji četrtek dopolnila posebni zakon o okolju in tako izpolnila pogoje Rovo, kar bi Avstrijcem omogočilo obratovanje, kot izjemo posebej samo za Magno, na vodovarstvenem območju.

IMG_0349

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je povedal, da je bil pogovor s predstavniki Rova konstruktiven, po izmenjavi vseh mnenj pa so prišli do dogovora, da bodo predlog nevladne organizacije za dopolnitev zakona o Magnini naložbi v občini Hoče-Slivnica sprejeli, ter pripravili predlog spremembo zakona in ga poslali v vladno proceduro, in sicer že naslednji četrtek.

Počivalšek je izustil še to: “Po tehtnem razmisleku z obeh strani je prevladalo stališče, da je treba najti rešitev in verjamem, da smo v tej smeri naredili korak naprej, da se ta zadeva razreši«.

Okoljski minister Jure Leben pa je dejal, da v nekaterih primerih prevlada državni interes. “Malo bom stisnil zobe, vendar gremo naprej in skrbimo za ohranjanje nekega ravnotežja med razvojem in varovanjem okolja,” je še dejal doslej vedno načelni, tokrat ne, okoljski minister Jure Leben.

Gorazd Marinček

Najbolj zadovoljen pa je bil (ki ni jecljal in ni »stiskal« zob) priučeni okoljevarstvenik Gorazd Marinček, ki je še enkrat dokazal, da v Sloveniji veljajo (ne)pravila, ki jih lahko doseže vsak, ki ima pet minut časa. Res pa je, da se to da, če ima opraviti z vlado, ki v prvih postopkih ravna nepravilno, nato pa se vsled svojega neznanja pokorava zahtevam priučenim okoljevarstvenikom tipa Gorazd Marinček.

Da! To, kar se dogaja v Sloveniji meji absurd. Zakaj? Zato, ker, ko je šlo Kemis, je bil tiho tako Leben kot Počivalšek, da ne govorimo o priučenem okoljevarstveniku Gorazdu Marinčeku. Saj veste, da bo Kemes na Vrhniki znova začel obratovati s polnimi zmogljivostmi, pa to nikogar ne moti.

No, da ne bomo izpostavljali samo Kemisa, dejstvo je, da je v Sloveniji še veliko podjetij, ki bi morala imeti zaprt vstop, bolje rečeno prepovedano obratovanje zaradi neurejenega naravovarstvenega stanja.

Dejstvo je, da je v primeru Magne priučeni ekološki aktivist Gorazd Marinček premagal Počivalška, Lebna in seveda pa tudi prave in strokovne branilce okolja. Vsem nam pa dokazal, da Slovenija ni pravna država. Upamo, da obrazložitev ni potrebna. V primeru, če jo kdo od odgovornih potrebuje, na dan z besedo./Pripravil: J. Temlin/

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s