“Naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija” tako misli Tajani, ko se mu “zareče”…

 

Italijan Antonio Tajanini, predsednik Evropskega parlamenta

To je predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, ki lahko mirno užali in ponižuje s svojimi neevropskimi izjavami Slovence in Hrvate ter jim naprti genocidnost, a na italijanskega mimogrede pozabi.

No, in ta Italijan, ki vodi edino neposredno izvoljeno institucijo v EU, mirno govori neumnosti ter žali te bebave in neodločne Slovence in Hrvate. Ko se ti predramijo ob njegovi fašistoidni retoriki, jih ta potolaži z izjavo, da niso bili sposobni dojeti njegovih fašistoidnih namigovanj.

Ker ti le vztrajajo, da so razumeli njegovo fašistoidno namigovanje, jim Tajani zapiše nekaj stavkov v opravičilo in oni, beri Slovenci in Hrvati, so zadovoljni s takšnim plehkim opravičilom.

Tako je to, ko zanamci italijanskih fašistov lahko mirno obujajo sovraštvo med narodi. Pri čemer je res, da so vsi trije zakrivili, milo rečeno, neprimerna dejanja nad nedolžnimi ljudmi. Je pa res, da so jih Italijani vsaj petkrat več kot Slovenci, čeprav to ni nikakršno opravičilo za prednike le teh.

Dejstvo pa je, da Italijani pozabljajo, da so ga prav oni »negovali«, in sicer, ne boste verjeli 100 let, in ga še, če sodimo po Tajanijevih pogledih, še danes.

Pa še to! Tisti, ki podpisujejo neke kvazi peticije, da naj se Tajanija odstavi, izgubljajo čas.Zakaj? Zato, ker takšne Tajanijeve besede ne motijo v Evropskem parlamentu sedeče zanamce nekdanjih zgodovinski italijanskih partnerjev, ki mirno gledajo stran, ko se Slovenci in Hrvati zgražajo nad izjavami neprimernega človeka, ki vodi Evropski parlament. Da! Velja vedeti. Tudi to je Evropska skupnost “enakopravnih” narodov.

Foto wikipedia.org_fotomontaža_narod_hr

No in na to izjavo: “naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija” se je Tajani pisno opravičil tako: »Iskreno obžalujem in se opravičujem, da sem uporabil besede, ki so morda užalile vaše državljane in so bile razumljene kot neke vrste ozemeljske zahteve,« je zapisal v izjavi po sestanku z desetimi slovenskimi in hrvaškimi poslanci iz vrst Evropske ljudske stranke (EPP)./Pripravil: J. Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s