Incident v Piranskem zalivu: Tokrat slovenski policisti hrvaškemu ribiču »razbili« računalnik na »sto delov”…

Pogled na Sečoveljske soline z okolico

Kot poroča hrvaška televizija RTL, naj bi včeraj, 18. februarja, prišlo do incidenta v Piranskem zalivu, in sicer med slovenskim policijskim čolnom in hrvaškim ribičem. Incident po hrvaških navedbah naj bi zakrivili slovenski policisti, ki naj bi se zaleteli v hrvaški ribiški čoln, ki je “mirno” ribaril v Piranskem zalivu.

Piranski zaliv_meja_vir časopis Delo

Seveda v poročilu RTL ni podatka o tem, da je hrvaški ribič izvajal ribolov v slovenskem delu Piranskega zaliva, ampak le to, da naj bi do incidenta prišlo. Kot še navaja RTL, naj bi slovenski policijski čoln ob trku poškodoval navigacijski računalnik hrvaškega ribiča, ki naj bi se razbil na “sto” delov. Kdo je razbite dele računalnika preštel, RTL ne poroča. Navaja pa, da je hrvaškemu ribiču priskočila v bran hrvaška policijska patrulja, ki je od slovenske policije zahtevala umik, ker, da se ta nahajala v hrvaških teritorialnih vodah.

sloveski ribiči v Piranskem zalivu

Če bi bile navedba RTL-a natančne bi morali ti v svojem prispevku objaviti tudi to, da sta se tako ribič kot hrvaški policijski čoln nahajala v delu našega zaliva, saj je znano, da naši policisti ne prečkajo črte, določene po arbitražni razsodbi. Torej je jasno, kdo je kršil pravila.

No, kot kaže, se Hrvati že pripravljajo na novo turistično sezono, zato se njihovi mediji spet lotevajo poročil o incidentih, ki naj bi jih z “razbijanjem ribiških računalnikov” povzročala slovenska policija, medtem ko njihovi ribiči ribarijo v našem delu Piranskega zaliva./Pripravil: J. Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s