KPK poziva k sodelovanju pri prenovi Resolucije o preprečevanju korupcije v Republiki Sloveniji

korupcija
Zaustavimo korupcijo -predstavitvena fotografija

Ljubljana, 20. februarja 2019 – Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) pričenja s postopkom prenove Resolucije o preprečevanju korupcije v Republiki Sloveniji in vabi vse zainteresirane predstavnike civilne družbe in širše javnosti k sodelovanju v tem postopku.

Resolucija o preprečevanju korupcije v Republiki Sloveniji (resolucija) je temeljni strateški dokument boja proti korupciji na ozemlju Republike Slovenije, saj naj bi med drugim predstavljala podlago za realne, postopne in premišljene ukrepe za odpravo korupcije ter dolgoročno odpravila pogoje za nastanek in razvoj korupcije. Ker obstoječa resolucija ne naslavlja aktualnih potreb in okoliščin boja proti korupciji, je potrebna prenove, so sporočili KPK.

denar

 

Resolucija je nacionalni dokument, zato njeno oblikovanje ni v domeni zgolj Komisije za preprečevanje korupcije (komisija), temveč mora biti resolucija rezultat sodelovanja vseh zainteresiranih in relevantnih deležnikov tako javnega sektorja kot civilne družbe. Komisija zato objavlja javni poziv k sodelovanju pri prenovi resolucije, saj želi doseči čim večjo odprtost postopka in vključenost tudi širše javnosti pri prenovi resolucije./LN

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s