Mestni svet Ljubljane spremenil OPN, da bo IKEA Jugovzhodne Evrope lahko »zaobšla« težave za izgradnjo svoje trgovine v Ljubljani

BTC_City_panorama_slo_Wikipedia

Iz IKEA SEE – IKEA Jugovzhodna Evropa (Hrvaška, Romunija, Srbija, Slovenija in Ukrajina), del Skupine Ingka so sporočili, da so zadovoljni z odločitvijo Mestnega svet Mestne občine Ljubljana (MOL), ki je v 18. februarja, odobril pobudo družbe IKEA za spremembo občinskega prostorskega načrta (OPN). Kot so zapisali v sporočilu za javnost pri IKEA SEE – IKEA Jugovzhodna Evropa (Hrvaška, Romunija, Srbija, Slovenija in Ukrajina), ta odločitev švedski družbi omogoča, da zadostiti vsem pogojem za začetek gradnje svoje trgovine v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani.

Sprememba občinskega prostorskega načrta (OPN) je zdaj rešila težave z razlastitvijo zemljišča in zaobšla z odstranitvijo pogoja, ki za pridobitev uporabnega dovoljenja trgovine IKEA narekuje dokončano celotno javno dostopno cesto do trgovine.

Po novem OPN, kot sporočajo iz  IKEA SEE – IKEA Jugovzhodna Evropa (Hrvaška, Romunija, Srbija, Slovenija in Ukrajina), del Skupine Ingka bo javna cesta zgrajena v dveh fazah, v celoti pa bo dokončana, ko bo MOL uspel  pridobiti vsa potrebna zemljišča.

Pri IKEA SEE – IKEA Jugovzhodna Evropa (Hrvaška, Romunija, Srbija, Slovenija in Ukrajina), del Skupine Ingka zatrjujejo, tako so zapisali v sporočilu za javnost, da je prometna študija družbe IKEA pokazala, da predlagana sprememba OPN ne bo imela negativnih posledic za prometni tok na tem območju, saj se bo promet enakovredno porazdelil na preostale štiri dostopne točke do trgovine IKEA.

Ob tem so še dodali izjavno Vladislava Lalića, regionalnega direktorja za nepremičnine in razvoj v družbi IKEA SEE – IKEA Jugovzhodna Evropa (Hrvaška, Romunija, Srbija, Slovenija in Ukrajina), del Skupine Ingka, k naj bi ijavil: »Z odločitvijo glede pobude smo zelo zadovoljni. Mestnim oblastem se zahvaljujemo za njihova prizadevanja pri premagovanju izzivov, s katerimi smo se soočili. Ker želimo cenovno dostopne pohištvene izdelke in rešitve za opremo doma kar najhitreje omogočiti čim širšemu krogu ljudi v Sloveniji, nameravamo za gradbena dovoljenja zaprositi že v kratkem ter z izgradnjo trgovine pričeti takoj, ko bo to mogoče.«

ikea_logo

Zdaj, ko je Mestni svet Ljubljane spremenil OPN, IKEA načrtuje, da bo svoja vrata prvim kupcem lahko odprla že tekom leta 2020 je še zapisano v sporočilu za javnost.

Naj spomnimo, da sta župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in direktor Ikee za razvoj nepremičnin v jugovzhodni Evropi Vladislav Lalić že leta 2014 napovedala gradnjo trgovine Ikea v ljubljanskem BTC./Vir besedila: Agencija za komunikacijski management – Taktik in LN

 

 

 

Leave a Reply