Na posebni dobrodelni dražbi dresov znamenitih nogometašev in drugih daril za pomoč otrokom z rakom zbrali 14.800 evrov

diVino_pobudnik dobrodelne akcije znameniti novinar TOF_foto_STA

Na že 25. javni dobrodelni dražbi predmetov, ki so jih podarili številni znani športniki in tudi nekateri slovenski podjetniki so v restavraciji DiVino v ljubljanskem BTC-ju, za Ustanovo za pomoč otrokom z rakom zbrali kar 14.800 evrov, nekaj denarja pa bodo poslali tudi po pošti, zato bo skupni izkupiček zagotovo še večji.

Z zbranimi sredstvi ni bil zadovoljen le snovalec dobrodelnega zbiranja denarja, novinar Tone Fornezzi-Tof, ki “zbira” denar za te namene že četrt stoletja, pač pa tudi predsednica Ustanove za pomoč otrokom z rakom dr. Majda Benedik Dolničar, saj bodo v oddelku za mlade bolnike z rakom zdaj prej dobili infuzijske črpalke (ena stane od 1500 do 2000 evrov, takoj jih potrebujejo šest) in monitor za nadziranje življenjskih funkcij, ki pa stane do 5000 evrov.

Dr Dolničarjeva/foto: STA

Velja dodati, da dr. Majda Benedik Dolničar, za mlade bolnike z rakom skrbi že več kot 30 let dejala, da bi te nujno potrebne naprave dobili tudi prek UKC, samo pot nabave bi bila daljša in bolj zapletena.

Ob tem pa je dodala: “Ponosna sem, da je raven zdravljenja mladih rakavih bolnikov v Sloveniji na evropski ravni. Še več! Smo na vrhu uspešnih zdravljenj in po umrljivosti med najnižjimi v Evropi. Problem pa so nove metode zdravljenja in kako hitro te pridejo do nas. Obiskovanje strokovnih simpozijev je zato nujno.”

No, velja omeniti še ostale organizatorje, te pohvale vredne dobrodelne prireditve. Večer v restavraciji DiVino so skupaj pripravili Mare Santo, Food Bluz, Di Vino in restavracija Gariful s Hvara, kar je botrovalo, da sta se ob tej priložnosti srečala župan mesta Hvara Ricardo Novak in ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki sta pohvalila akcijo in nagovorila zbrane udeležence dobrodelne prireditve.

Kot že zapisano je najbolj pomembno to, da so podjetniki za mlade bolnike za sodelovanje na dobrodelni dražbi prispevali, omenjenih 14.800 evrov, kar je zagotovo pohvalno.

Da se je dobrodelna dražba uspešno odvila, je ob številnih drugih zanimivih in izvirnih predmetih razpoloženje dvigovala dražba dresa bosanskega nogometaša Edina Džeka, ki se ustavila pri 2200 evrih. Dres znamenitega nogometaša Lionela Messija pa je dobil novega lastnika za dražbeno vrednost za vrednost 5300 evrov.

dobrodelna darila za dražbo in napis z zbranimi sredstvi_Foto_STA

Naj dodamo še to, da so ob tej priložnosti predstavili tudi visoko Hvarsko kuhinjo, prav tako pa je svoje kuharske umetnine pokazal Matjaž Cotič, sicer vodja kuhinje v restavraciji DiVino in svetovni podprvak v pripravi in kuhanju testenin. /Prispevek pripravil: Jože Jerman/Fotografije prispevala agencija STA/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s