Upati je, da predsednik Pahor njenemu veličastvu Elizabeti II pojasnil, da Slovenija ni sovjetska vazalna država

Britanski zunanji minister Hunt in slovenski zunanji minister Cerar

Ljubljana/London, 28. februarja 2019 – Danes bo britanska kraljica Elizabeta II sprejela predsednika države, ki jo je britanski zunanji minister Hunt ob svojem nedavnem obisku Slovenije opisal kot nekdanjo sovjetsko vazalno državo. No, pa naj še kdo reče, da Združeno kraljestvo motijo nekdanje sovjetske vazalne države.

Upati, je le, da si bo predsednik države Slovenije Borut Pahor njenemu veličanstvu, ki ga bo danes sprejela, upal pojasniti zmoto njenega neukega zunanjega ministra Hunta in ji razložil, da je Slovenija, nikoli ni bila sovjetska vazalna država.

 

No, kraljici pa Pahor ni treba pojasnjevati, da je Slovenija kljub samostojnosti in ne povezanosti z nekdanjo sovjetsko zvezo vse bolj  ekonomsko “vazalna” država balkanskih lobijev.

Lahko pa ji sporoči in jo seznani s tem, in sicer, da je Slovenija od 1. maja 2004 članica EU, kjer pa ima status evropske province, saj mora po 15-letnem članstvu v EU pridno ubogati naročila bruseljskih birokratov, kar pomeni, da jim bo težko kaj pomagala ob napaki, ki so jo storili njeni politiki s svojim nameravanim izstopom iz EU./Pripravil: J. Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s