Violeta Bulc “dokazuje”, da ima tudi Slovenija visoko moralne politike

Violeta Bulc - evropska komisarka za mobilnost in promet

To je gospa, ki se piše Violeta Bulc. To je gospa, ki zaseda mesto evropske komisarke, ki dela na področju vseevropskih prometnih omrežij in spodbujanje čezmejnih prometnih povezav. To gospa, ki za to svoje “mukotrpno” delo prejema okoli 25 tisoč evrov mesečne plače, kar na letni ravni znaša “borih” 300 tisočakov, za cel mandat, ta traja 5 let, pa »le« 1,5 milijona evrov.

No, to je gospa, ki ji je to službo omogočila stranka SMC (Stranka Mira Cerarja), ki se je nato “modernizirala” in postala Stranka modernega centra (SMC), kar z modernizacijo nima nič skupnega, pa tudi s  centrom ne.

Članice EU

To je gospa, ki je po zasedbi mesta evropske komisarke za pospešitev dela na področju vseevropskih prometnih omrežij in spodbujanje čezmejnih prometnih povezav jasno dokazala, da bo skrbela za vse članice EU in, da niti slučajno ne bo, kot predstavnica Slovenije zaradi tega s kakršno koli potezo namenjala večje prednosti Sloveniji, kot drugim članicam.

Ravno nasprotno! Gospa Violeta Bulc je s svojo visoko moralno držo dokazovala, da ji Slovenija ni prioriteta, pa če tudi bi zaradi celovite evropske transportne politike morala biti.

Ona je raje poskrbela, da so pri članici EU Hrvaški z njeno vednostjo in podporo, in še bodo, lahko kradli Evropejce, ki so potovali poleti po njihovih avtocestah, saj posebej zanje v poletnih mesecih, ko se začne pri njih turistična sezona, vedno zvišajo cene vsaj za 10 odstotkov, da bi na ta način zmanjšali izgubo, ki jo ustvarjajo njihove avtocestne družbe izven poletja. In ona, je s tem, da se ni niti oglasila, ob tem diskriminatornem dejanju Hrvatov, dokazala kako (ne)vestno opravlja delo za katerega jo Evropejci plačujemo.

hrvaške avtoceste gneča tujih turistov

To je tudi gospa komisarka, ki “pomagala” s kolegi komisarji in ljubiteljem “Lepe naše”, saj se ve, da gre za Hrvaško, da je ta od EU prejela 350 milijonov nepovratnih sredstev za povezovalni most med celino in njihovim otokom Pelješac, ki ga za evropski denar že pridno gradijo Kitajci (Da ne bo pomote, bolje in hitreje, kot evropska podjetja).

most na hrvaški otok Pelješac

To je tudi gospa, ki se je potuhnila, ko so Nemci samopašno odločili, da bodo za svoje avtoceste uvedli plačljive vinjete. A so ob tem sklenili, da bodo njihovi državljani dobili vložek v vinjete, povrnjen, in sicer ob registraciji. No in to diskriminacijo, ker to ne velja za “nepomembne” državljane drugi članic EU, je mirno dovolila gospa Bulčeva, ki si ni upala ob tej nemški diskriminaciji drugih Evropejcev udariti po mizi.

Je pa res, da je gospa, mislimo komisarko Violeto Bulc, kot pravijo nekateri nekaj postorila tudi za Slovenijo.

Kaj pa, bo pojasnila sama, ker nam pač ni uspelo najti teh “velikih” dejanj, ki jih je bila članica EU Slovenija, bolje rečeno provinca EU deležna ob angažiranju gospe Bulčeve, in sicer za zgoraj zapisan znesek mesečne in letne plače. Plače, za katero mora delavec z minimalno plačo v Sloveniji (uporabili smo ono ta »veliko« minimalno plačo, za leto 2019, ki bo znašala 667 evrov) delati »le« 37 let.

Denarnica

Ne glede na njena  »velika« (ne)dejanja za Slovenijo, pa ji je to vedno priznavalo slovensko ljudstvo, ki jo je od imenovanja na položaj evropske komisarke za pospešitev dela na področju vseevropskih prometnih omrežij in spodbujanje čezmejnih prometnih povezav, ves čas njenega mandatna praviloma uvrščalo na drugo mesto najbolj priljubljenih slovenskih politikov. Zagotovo zato, ker je bila načelna in dosledna evropska komisarka EU in se ni spustila na nepomembno lokalno raven, neke kvazi provice.

Violeta Bulc, evropska komisarka za mobilnost in promet
Violeta Bulc, evropska komisarka za mobilnost in promet

Pa naj še kdo reče, da Slovenija nima visoko moralnih politikov – POLITIČARK.

No, kaj je gospa Bulčeva storila za Slovenijo kot evropska komisarka, pa bo povedala sama, ko bo zato čas. Ali nam vsem, ali pa le stranki, ki ji postaja vse bližje, da bi morda tudi v prihodnje lahko ostala tako “angažirana” v EU, kot doslej./Pripravil: J. Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s