Na knjižne police prihaja nov kriminalni roman “Sodni dnevi” odvetnika Dr. Petra Čeferina in novinarja Vasje Jagra

Cankarjeva založba je izdala novo kriminalko

Ljubljana, 14. marca – Pri Cankarjevi založbi so danes, 14. marca predstavili kriminalni roman Sodni dnevi odvetnika Petra Čeferina in novinarja Vasje Jagra

Gre za dobro zapisano osnovo zgodb znanega odvetnika dr. Petra Čeferina in izvrstno »obdelavo« le-teh znanega mladega novinarja Vasje Jagra. Znani odvetnik in preiskovalni novinar sta v fikcijo vpletla zgodbo, ki v Sloveniji izstopajočega odvetnika Čeferina preganja že več kot desetletje. Ta je le te zapisal, novinar Vasja Jager je zgodbam dodal poseben pridih prave kriminalke originalov, a v fiksni obliki.

Na predstavitvi knjige Sodni dnevi, avtorja z leve na desno, novinar Vasja Jager in odvetnik Dr. Peter Čeferin ter voditeljica, novinarka Vida Petrovčič

No, če smo v uvodu omenili, da gre za kriminalni roman velja to trditev potrditi z dejstvom, da gre za resnične zgode iz sodnih dvoran, v katerih je sodeloval in sicer pri sodnih procesih, od tistih s političnim pridihom do tistih z mračno preteklostjo umorjenih, da ne govorimo o obrambah, v katerih je znameniti Čeferin sodeloval in to onih, ki so razburkale mafijske naveze od Beograda do Münchena.

Bralec bo ob branju domačega kriminalnega romana Sodni dnevi odvetnika dr. Petra Čeferina in novinarja Vasje Jagra spoznal, da prebira napeto in dobro izpisano zgodbo, pri kateri se bo spraševal samo, kdo je storilec, ob tem pa premišljal, a je to vse res. Bolje rečeno, a je mogoče, da so se ta dejanja in kriminalne zgodbe na tem »domačem« pragu.  Da, zgodilo se, je povedal odvetnik Čeferin.

Mi pa o prebiranju »Sodnega spisa« dodajamo, kriminalni roman Sodni dnevi odvetnika dr. Petra Čeferina in novinarja Vasje Jagra bo pritegnil marsikaterega bralca dobro napisanih knjig, da ne govorimo o odličnem slovenskim kriminalnem romanu, ki temelji na resničnih podatkih. Kaj sta povedala avtorja pa si lahko ogledate v naših video prispevkih, ki jih dodajamo, da spoznate s prve roke oba avtorja res izvrstnega romana ter njune poglede ob pripravi istega.

Odvetnik Dr. Peter Čeferin ter voditeljica, novinarka Vida Petrovčič

No, velja dodati, da GOSPOD (ni napaka v zapisku) dr. Peter Čeferin odvetniški poklic nepretrgoma opravlja od leta 1967, leta 1993 pa je s sinovoma Rokom in Aleksandroma (sedanjim predsednikom UEFE) ustanovil Odvetniško družbo Čeferin. In ne samo to! Dr Čeferin je avtor številnih strokovnih člankov in razprav s področja odvetništva. Torej boste prebirali zgodbe dejanj človeka, ki se mu velja pokloniti, kot človeku in strokovnjaku.

Seveda pa je potrebno ob tem spoznati Dr. Čeferina tudi skozi knjigo, ki nosi naslov Nespodobni odvetnik, ki pa je nastala izpod peresa Tadeja Goloba, izšla pa je lani na njegov 80 rojstni dan.

Ni kaj več dodati, le branja dejanj velikega slovenskega odvetnika dr. Petra Čeferina se velja lotiti./Pripravila: A.T. Seme

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s