Jutri začetek kulinaričnega dogodka leta – European Food Summit 

Ljubljana, 15. marec 2019 – Jutri, 16. marca, se v Ljubljani pričenja največji kulinarični dogodek European Food Summit, ki bo gostil svetovna kuharska imena. Vrhunec štiridnevnega dogajanja bo simpozij, katerega nosilec je Slovenska turistična organizacija. 

Prvi govorci v Slovenijo prihajajo že danes, kjer bodo udeležence simpozija s svojimi zgodbami navdihnili k naprednemu razmišljanju in delovanju v prid boljše in trajnostne prihodnosti, obiskali bodo tudi Hišo Franko in premierno okusili nov spomladanski meni ter spoznali vrhunske ljubljanske chefe in kuharske mojstre iz vse Slovenije. V štirih dneh se bodo poleg simpozija zvrstili tudi številni drugi zanimivi dogodki, ki vabijo tako ljubitelje kulinarike kot tudi strokovnjake.  

Dogodki z izjemnimi gosti, kot je European Food Summit, vsekakor pripomorejo k temu, zato se je Slovenska turistična organizacija odločila za partnerstvo pri njegovi izvedbi, hkrati pa se je tudi vključila v organizacijo študijskih tur za tuje medije.

Tovrstni projekti so pomembni za dvigovanje vidnosti in prepoznavnosti naše gastronomske ponudbe v tujini, predvsem pa se mi zdi ključno, da bomo s spoznavanjem dela in življenjskih zgodb priznanih gostov spoznali tudi različne dobre prakse, ki nam lahko pomagajo pri našem delu in nadaljnjih razvojnih korakih,« je izpostavila mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. 

Na fotografiji: Na novinarski konferenci (od leve proti desni) Martin Jezeršek, Jezeršek gostinstvo, Ana Roš, kuharska mojstrica, Andrea Petrini, kurator dogodka, mag. Petra Stušek, direktorica Turizem Ljubljana in mag. Maja Pak, direktorica STO. Foto: Janez Temlin

Štiridnevni dogodek European Food Summit, ki bo potekal od 16. do 19. marca, bo še kako prevetril kulinarično dogajanje. Prihoda številnih velikih kuharskih imen, ki sta jih v Slovenijo v imenu partnerjev dogodka Slovenske turistične organizacije (STO) in Turizma Ljubljana ter organizatorja dogodka Jezeršek gostinstva osebno povabila Ana Roš in kurator dogodka Andrea Petrini, se še posebej veselijo slovenski kuharski mojstri in vsi, ki delujejo na področju gastronomije in turizma.

Na fotografiji: Na novinarski konferenci (od leve proti desni) Martin Jezeršek, Jezeršek gostinstvo, Ana Roš, kuharska mojstrica, Andrea Petrini, kurator dogodka, mag. Petra Stušek, direktorica Turizem Ljubljana in mag. Maja Pak, direktorica STO. Foto: Janez Temlin

Na fotografiji: Na novinarski konferenci (od leve proti desni) Martin Jezeršek, Jezeršek gostinstvo, Ana Roš, kuharska mojstrica, Andrea Petrini, kurator dogodkaFoto: Janez Temlin

Pomen in program dogodka so na današnji novinarski konferenci predstavili Martin Jezeršek, Jezeršek gostinstvo,  Ana Roš, kuharska mojstrica, Andrea Petrini, kurator dogodka,  mag. Maja Pak, direktorica STO in mag. Petra Stušek, direktorica Turizem Ljubljana./LNAST/Video in foto: J.T.

Več o dogodku vam je na voljo na tej povezavi:  https://www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/european-food-summmit-2019

PROGRAM PO DNEVIH IN KRAJIH:

Sobota,  16. marec

Dogodek European Food Summit bo otvorila predpremiera nove sezone Odprte kuhne, najbolj priljubljene kulinarične tržnice na sončni strani Alp. Ob tej priložnosti bo potekala v čudovitem preddverju Križank in na Trgu francoske revolucije ter obiskovalcem ponudila izbrane jedi slovenskih gostiln in restavracij, imenitna slovenska vina, džine in kraft piva.

  • 12.00 – 17.00 | LJUBLJANA | GOURMET LJUBLJANA CRAWL

Na kulinaričnem sprehodu se bodo z navdihujočimi jedmi ljubljanskih chefov kulturni hrami in znamenitosti prestolnice spremenili v prave pop-up kulinarične postojanke.

Nedelja, 17. marec

  • 9.00 – 21.00 | Slovenija | I FEEL SLOVENIA KULINARIČNA TURA ZA TUJE NOVINARJE

Izbrani tuji kulinarični novinarji, vplivneži, blogerji ter drugi pomembni gosti bodo pod okriljem Slovenske turistične organizacije doživeli posebno kulinarično razvajanje po naši prelepi zeleni deželi. V Hiši Franko jih bo s kosilom pogostila kuharska velemojstrica Ana Roš, za zaključek večera pa sledi kulinarično zajlanje – I FEEL SLOVENIA Večerji na zajli.

  • 11.00 – 16.00 | KRVAVEC | GOURMET NA SNEGU

Na Krvavški plaži bodo goste smučišča razvajali vrhunski slovenski in tuji kuharski mojstri. Odlični hrani bodo družbo delale izbrane penine in vina vrhunskih vinarjev, zaplesal pa se bo tudi »panzer tanz«.

Nepozabno kulinarično doživetje v krvavških gondolah kar 1.500 m visoko v čarobnem objemu Kamniško-Savinskih Alp, kjer bodo goste s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami razvajali priznani kuharski mojstri pod taktirko Jezeršek gostinstva in Gostilna Krištof.

Ponedeljek, 18. marec

Na enem mestu bomo prvič v Sloveniji povezali velike ume s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta ter jih izzvali, da nas s svojimi zgodbami navdahnejo k naprednemu razmišljanju in delovanju za boljšo prihodnost.

  • 20.00 – 23.00 | LJUBLJANSKI GRAD | DOŽIVLJAJSKA VEČERJA

Lanskoletni hit – doživljajska večerja bo poleg najboljše slovenske kuharske mojstrice Ane Roš letos gostila še italijanskega kulinaričnega virtuoza Riccarda Camaninija ter Luko Koširja, enega najbolj kreativnih slovenskih kuharjev.

Torek, 19. marec

  • 8.00 | KRVAVEC ARGETA | EXCLUSIVE ZAJTRK

Dan se bo pričel z gurmanskim Aregta Exclusive zajtrkom in vrhunskim kuharskim mojstrom Luko Koširjem.

  • 10.00 | KRVAVEC | AUDI GOURMET POKAL

Na Krvavcu se bodo med količki pomerili smučarji in deskarji gostinci, vinarji in ljubitelji kulinarike, ki se bodo potegovali za zmagovalne stopničke Audi Gourmet pokala.

  • 11.00–16.00 | KRVAVEC | GOURMET NA SNEGU

Vzporedno bo na Krvavški plaži potekal Gourmet na snegu z vrhunskimi slovenskimi in tujimi kuharskimi mojstri ter odličnimi vini.

  • 16.30 – 21.00 | KRVAVEC | ZABAVA

Nepozabna apres ski zabava ob zaključku vrhunskega dogodka European Food Summit.

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s