Petrolovo razmetavanje denarja za neučinkovito košarkarsko ekipo Petrol Olimpijo

Logo Petrol Olimpija

Zdaj je vse jasno! Košarkarji Krke so v zadnjem, 22. krogu lige Aba premagali Petrol Olimpijo z 62:59 in jo poslali v drugo ligaški razred te balkanske lige.

Če k temu dodamo, da je Petrol Olimpija v tej sezoni Lige ABA ostala brez ene same zmage v gosteh in dosegla le šest zmag v 22 krogih se velja vprašati, čemu družba Petrol meče denar v takšno ekipo. Čudno je, da se pri Petrolu ne oglasi nihče in jasno da vedeti temu klubu, ki ga izdatno financira, da je to kar dosegajo oni, milo rečeno neprimerno. No, v drugih državah bi vlagatelji zelo hitro odmaknili svoj ”bankomat” od kluba, ki je, kot kaže voden slabo, da ne govorimo o njegovi kadrovski podhranjenosti. Spet smo uporabili izraz, da ne bi užalili tradicije nekoč prestižnega slovenskega kluba.

Liga ABA naj bi bila najmočnejše klubsko tekmovanje v regiji na področju nekdanje Jugoslavije. Petrol Olimpija (prej je imela številna druga imena – razen naziva Olimpija) je sodelovala v regionalnem tekmovanju vse od leta 2001, ko bila prva regionalna liga z istim imenom tudi ustanovljena.

Ko se je leta 2015 ustanovila nova Liga ABA, je Petrol Olimpija (prej je imela številna druga imena – razen naziva Olimpija) postala ena od solastnic in to ostala vse do danes. Petrol Olimpija je ob Ciboni tudi edini klub, ki je sodeloval prav v vseh sezonah, odkar je bila regionalna liga ustanovljena in je leta 2002 postala tudi prvi prvak regionalnega tekmovanja.

In zdaj? To je dokaz uspešnosti soustanovljice Petrol Olimpija – prej je imela številna druga imen – razen naziva Olimpija)  balkanske lige v regiji na področju nekdanje Jugoslavije.

No, in tu je dokaz uspehov “dosežkov” za Petrolov denar za neučinkovito košarkarsko ekipo Petrol Olimpijo.

KošarkaLestvica, sezona 2018/19, ki kaže »doseže« Petrol Olimpije:

CRVENA ZVEZDA          21   1  358  43

CEDEVITA               16   6  155  38

BUDUCNOST              16   6  147  38

PARTIZAN               14   8  116  36

FMP                    10  12  -50  32

MEGA BEMAX             10  12  -78  32

CIBONA                  9  13  -66  31

IGOKEA                  8  14  -71  30

MORNAR                  8  14 -127  30

KRKA                    7  15 -189  29

ZADAR                   7  15  -97  29

PETROL OLIMPIJA         6  16  -98  28

To pa je ekipa, ki je »kordinirala« delovanje kluba, ki mora zapustiti zaradi svojih slabih rezultatov ligo ABA, in  sicer so to: Predsednik: Tomaž Berločnik, Podpredsednik: Jože Mermal, Podpredsednik: Igor Mervič, Podpredsednica: Tjaša Ficko, član: Andrej Slapar, član: Rudolf Skobe, član: Damjan Kralj, član: Janez Drvarič, član: Aleš Mozetič, član: Zooullis Mina in Roman Lisac/LN/JT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s