20 let največje spletne knjigarne Emka.si

Prva slovenska spletna knjigarna Emka.si uspešno deluje že dvajset let. V tretje desetletje vstopa z novo podobo, še bolj ažurno ponudbo in rešitvami po meri sodobnega uporabnika. Emka.si omogoča izbiro med 520 tisoč knjižnimi naslovi slovenskih in tujih avtorjev.

20 let največje spletne knjigarne Emka.si

Spletna knjigarna Mladinske knjige je zaživela v letu 1999. Na začetku so kupci lahko v spletni knjigarni Emka.si izbirali med 3000 knjigami Mladinske knjige in Cankarjeve založbe. Leta 2008 je v svojo ponudbo je vključila še knjige drugih slovenskih založb. V naslednjih dveh letih je privabila tudi kupce učbenikov, saj so lahko izbirali v celotni ponudbi za šolsko sezono in naročali šolske pakete. Prelomnica je bilo tudi leto 2012, ko je ponudbo slovenskih knjig široko nadgradila s tujimi knjigami. Zdaj ima v ponudbi 500.000 tujih in 20.000 slovenskih knjig. Kupec ima na voljo vse slovenske knjige, učbenike, šolske potrebščine in aktualne angleške naslove. Vsak teden je ponudba bogatejša za približno 50 novih slovenskih knjig in povprečno 3000 angleških. Obiskovalec pa lahko v spletni knjigarni Emka.si preveri, ali je knjiga na voljo tudi v določeni knjigarni.

Prenovljena spletna knjigarna Emka.si je po prenovi dostopna na vseh napravah – naračunalniku, tablicah in mobilnem telefonu. Novi iskalnik ima vgrajene najsodobnejše pripomočke in pomaga obiskovalcem hitro najti želene knjige.

Med kupci v spletni knjigarni močno prevladujejo ženske (70 odstotkov), stare od 25 do 45 let. Med najbolj prodajanimi naslovi so knjige za osebno rast, knjige s področja popularne psihologije in zdravja, kuharske knjige in otroške knjige. Emka.si obiščejo tudi kupci iz tujine, večinoma gre za uporabnike, ki se učijo slovensko, ali pa za naše izseljence.

608FAB9D-7D22-47B3-8A38-55C8626E8EFF

20 let največje spletne knjigarne Emka.si.si bo tudi v prihodnje skrbela za zanimive programe in širitev ponudbe. »Ponudbo širimo z darilnim programom, kupcem pa bomo ponudili tudi revije – tako tiste, ki nastajajo pod okriljem Mladinske knjige Založbe, kot tuje revije, ki so zanimive za slovenski trg. Gre za približno 100 revij, od The Economista naprej. Še naprej bomo iskali sinergije med spletno in zidano knjigarno,« je povedal Robert Volčanšek, vodja spletne knjigarne Emka.si./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s