Potrjen “akcijski načrt” s katerim se je Šarčev LMŠ z vladnimi partnerji SD, SMC, SAB in DeSUS prilagodil Levici

 

 

Vladne stranke SD, SMC, SAB in DeSUS, ki vladajo Slovenji pod taktirko Šarčeve LMŠ ter stranka Levica, ki pravi, da je »konstruktivna« opozicija, so včeraj podpisali in potrdili »akcijski načrt« s katerim bodo »uresničili« prioritetne naloge zastavljene v t. i. koalicijskem sporazumu. Z včeraj podpisanim “akcijskim načrtom” pa ta omogoča manjšinski vladi Marja Šarca, da bo s pomočjo Levice (ki ostaja konstruktivna opozicija, kaj to pomeni vesta le LMŠ in Levica) Šarec lažje vladal še vsaj eno leto.

Namreč koordinator Levice Luka Mesec je povezano s sporazumom s Šarčevo vlado ponovno navedel le projekte, ki so pomembni za Levico. Pri tem je izpostavil stanovanjsko politiko, odpravljanje prekarnega dela in namero za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. No, ne smemo pa pozabiti tudi na pogoj Levice, ki zahteva povišanje davka na dohodek pravnih oseb.

Ob podpisu t. i. »akcijskega načrta« pa je Mesec še poudaril: “Dobivamo še eno leto vlade, ki bo delala v korist ljudi, v korist večine, za blaginjo za vse, ne le za peščico”.

Res pa je, da je s t. i. »akcijskim načrtom« Levica dosegla svoje, zadovoljni pa so tudi v Šarčevi LMŠ, saj imajo z njim zagotovljeno vladanje. Seveda pa so manj zadovoljni z »akcijskim načrtom« Šarčevi »sovladniki – SD, SMC, SAB in DeSUS«, ki pa so tako in tako brez posebne besede ob njegovem (so)vladanju z Levico.

 

 

»Akcijski načrt« med Levico in LMŠ, ter tudi – SD, SMC, SAB in DeSUS – koalicijskimi partnericami je pokomentiral tudi premier Marjan Šarec, ki je poudaril, da ukrepi iz sporazuma ne bodo samodejni, pač pa se bodo o njih pogovorili v delovnih skupinah. “Če ne bodo finančno vzdržni, jih ne bomo izvajali. To nam zdrava pamet pravi,” je podaril Šarec. Kaj je s tem definiral predsednik vlade ve samo on. Dejstvo je, da si je Šarec z včeraj podpisanim »akcijskim načrtom« podaljšal vladavino z vladnimi partnerji SD, SMC, SAB in DeSUS. Ti pa se bodo morali »prilagoditi« Levici, če želijo kot stranke s svojimi kadri zdržati stolčke, ki jih zdaj LMŠ s pomočjo Levice zagotavlja.

Na t. i. »akcijski načrt« LMŠ (SD, SMC, SAB in DeSUS) in Levice so se odzvali tako pri Gospodarski zbornici Slovenije kot Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS). Prvi pravijo, da gre za zatiranje zasebnega sektorja, medtem pa pri OZS pravijo, da pogrešajo ukrepe, ki bi vzpostavili bolj stimulativno okolje za gospodarstvo.

No, a ima predsednik vlade Šarec tudi zanje odgovor, saj se je takoj postavil v bran Levice (beri svojega vladanja) in jim povedal: “Levica ni kriva za vse, od globalnega segrevanja in naprej. Biti moramo realni, vlada je koalicijska in manjšinska. Če želimo kaj narediti, se moramo pač dogovarjati”. Takšna je pač po njegovih pogledih realnost demokracije, in dodal: “Demokracijo smo želeli in jo imamo. Nasprotno od tega je enopartijski sistem, kjer eden odloča o vsem.”

 

 

Torej! Ne velja se razburjati, saj nam Šarčev LMŠ (z vladnimi partnerji SD, SMC, SAB in DeSUS, ki morajo upoštevati potrebne »prilagoditve« Levici) z včeraj podpisanim »akcijskim načrtom« omogoča visoko raven demokracije, ki pa jih bo “deležnih” še več državljanov, če pride do recesije. Dejstvo je, da že ta sedanja “visoka raven demokracije”  skoraj 250-tisočim državljanom “zagotavlja” le polprazne krožnike, kar pa “akcijski načrt” LMŠ (z vladnimi partnerji SD, SMC, SAB in DeSUS) in Levice ne opredeljuje, kako jih napolniti.

Kot kaže, je pomembno le, da se vlada. To pa »akcijski načrt« zagotavlja, in sicer, da bo Šarčev stolček ostal zavarovan. Ob tem se bosta LMŠ in Levica trudili, da državljanom, po lastni izbiri, zagotovita »lepšo prihodnost«. Rekli boste, kaj pa na to porečejo SD, SMC, SAB in DeSUS, saj res… prilagodili se bodo LMŠ in Levici./Pripravil: J. Temlin

 

 

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s