Iz knjižne police – Svet brez konca: drugo knjigo trilogije Kingsbridge

Ken Follett, britanski pisatelj trilerjev in zgodovinskih ZF knjig, * 5. junij 1949. Je pisatelj številnih dobro prodajanih knjig.

Iz knjižne police Mladinske knjige smo tokrat izbrali delo pisatelja Kena Folletta, ki je avtor številnih odličnih knjig. Follett sodi med izjemne angleške pisatelje vohunskih in zgodovinskih romanov (v slovenščini smo nazadnje brali njegovo trilogijo Stoletje: Propad velikanov, Svetovna zima, Rob večnosti).

Po vsem svetu pa je pisatelj  Follett  zaslovel s trilogijo Kingsbridge. Follett  je po prvi knjigi Stebri zemlje kar 18 let pisal nadaljevanje Svet brez konca, mojstrsko srednjeveško pripoved, ki je osvojila že milijone bralcev, se razume, nekaj tisoč tudi slovenskih.

Svet brez konca je zgodovinski roman, ki smo ga za vas prebrali, tokrat, in sicer drugo knjigo, Trilogije Kingsbridge, ki je širom sveta doživela izjemen uspeh in je bila upodobljena tudi na filmskih zaslonih.

Lahko vam izdamo, da se v tem drugem delu knjige zagovorniki napredka v Kingsbridgeu vedno težje spopadajo s spletkarskimi nasprotniki, medtem ko deželo pretresajo nova spoznanja s področja medicine, trgovine, arhitekture in prava. Napetosti se stopnjujejo, dokler prebivalcev ne prizadene največja katastrofa vseh časov – izbruh kuge. No, za dodatek le to, da je  kúga huda nalezljiva bolezen, ki prizadene različne dele telesa. V preteklosti pa se je izraz kuga uporabljal za vse hude nalezljive bolezni.

In kako se konča druga knjiga Trilogije Kingsbridge, vam ne bomo izdali. No, vam pa izdamo to, da se vse zaključi na 634 strani. In ko boste »tam« boste rekli: Zdaj mi je jasno, zakaj je Ken Follett zaslovel s trilogijo Kingsbridge ter tudi, zakaj je ta osvojila že milijone bralcev, se razume tudi nekaj tisoč slovenskih.

Ken Follet - Svet brez konca: drugo knjigo trilogije Kingsbridge

Da se je to lahko zgodilo tudi pri nas, in smo deležni tega res zanimivega dela Kena Folletta, pa je poskrbela, tako za prvi kot drugi del Trilogije Kingsbridge založba Mladinska knjiga./Pripravila: Alenka T. Seme

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s