Ko “strokovnjaki” in “pametni” politiki spoznajo, da je premikanje časa nepotrebno za nas “praznoglavce”

Zamenjava časa  - premik iz druge ure na tretjo uro,  zimsko poletni čas

S premikom ur v noči na zadnjo nedeljo v marcu to je danes, 31. marca, bomo spet iz zimskega prešli na poletni čas. Premik ur se opravi z 2. na 3. uro, torej premik ure eno uro naprej. No, skoraj vse prestavitve ur se bodo, so se že, opravile samodejno, razen onih starih ur, ki tega neumnega premikanja časa nočejo razumeti same. Logično, ker, kot zdaj ugotavljajo “strokovnjaki” s premikanjem časa iz zimskega v poletni in poletnega, v oktobru, v zimski čas kakšnih posebnih učinkov nismo dosegli. Je pa res, če bi tej potezi takratnim “strokovnjakov”, kdo takrat, ki so spreminjanje časov uvajali, nasprotoval, bi ga ti označili za oportunista in nepoznavalca stvari.

Evropski paralamen stavba

Res je, če smo samo pri Evropi, da so članice EU razvrščene v tri različne časovne pasove in da so premikanje časa v zadnjem stoletju te uvedle, da bi prihranile energijo, predvsem v času vojne, med naftno krizo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Res je, da je Evropska unija od leta 1980 postopoma sprejemal zakonodajo, s katero je odpravila različne časovne razporede nacionalnega premikanja ure.

No, in zdaj tik pred Evropskimi volitvami je Evropski parlament, in sicer minuli torek, 26. marca, z veliko večino podprl ukinitev premikanja ure leta 2021, države članice pa se bodo zdaj same odločile za zimski ali poletni čas.

Tiste, ki se bodo odločile za poletni čas, bodo uro zadnjič premaknile zadnjo nedeljo v marcu leta 2021, tiste, ki bodo imele zimski čas, pa zadnjo nedeljo v oktobru leta 2021. Države morajo Evropsko komisijo o svoji izbiri obvestiti do 1. aprila 2020.

Zadnji obvezni premik ure na poletni čas bi tako lahko bil torej 31. marca 2019, na zimski pa 27. oktobra 2019 so ugotovili “strokovnjaki” in to podprli politiki, mi pa bomo morali te njihove neumnosti spet uresničiti, da nas ne bodo obtožili nevednosti.

Padla odločitev spreminjanje časa EU

Čeprav takšno “premetavanje” časa nima veliko opraviti s strokovnostjo, no pa tudi z ekonomskimi učinki ne, a bo tako, kot so odločili “pametni” politiki po tehtnem nasvetu “pametnih strokovnjakov”. Kot kaže, so bili njihovi predhodniki manj “pametni” velja za strokovnjake, kot politike, ki so si omislili premetavanja časa iz zimskega v poletni in obratno. Učinka, da boste danes spali uro manj ne zanikamo, torej so vam omogočili, da boste imeli več od jutra. Je pa premikanje ure z zimskega na poletni čas in nasprotno.

Torej je premetavanje časov, še en dokaz več, da nam tako kvazi strokovnjaki, kot ne prav bistroumni politiki, krojijo življenje in nam določajo pravilo, kot se njim zahoče.

In mi državljani? Nič! Stoično prenašamo njihove “genialne” odločitve in jim brez pripomb prikimavamo. Logično, oni, mislimo na “strokovnjake” kot politike, ki si domišljajo (no to delajo) mislijo, da lahko o vsaki stvari odločajo v imenu naših “praznih” glav.

spreminjanje časa

Tako je tudi prav! Kje pa ste videli, da bi “pametni” strokovnjaki in še bolj “pametni” politiki dovoljevali, da o tako “pomembnih” vprašanjih odločajo “puhloglavci” (da se ve, da smo to navadni državljani).

Da ne bo pomote, vse naše ure so se že same prestavile na poletni, ker so pač pametne. In sicer bolj, kot…Se ve!/LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s