Če vas zanima odlično branje, je to lahko najboljši skandinavski kriminalni roman leta 2017

DF7B297C-9FD6-4989-9D4C-782FA02C33B6

Založba Mladinska knjiga je na knjižne police postavila najboljši skandinavski kriminalni roman leta 2017 z naslovom ŽIVI PESEK. Avtorici romana je Malin Persson Giolito, ki ji je prinesel več nagrad, tudi naziv za najboljši skandinavski kriminalni roman leta 2017, s čimer se je postavila ob bok prejšnjim dobitnikom – Hennungu Mankllu, Jussiju Adlerju-Olsenu, Joju NesbØju in Stiegu Larssonu, in si z njim zagotovila mednarodno slavo, saj je izšel že v 30 državah.
Po njenem romanu je nastala tudi televizijska nadaljevanka, ki je že na ogled na Netflixu (kot Quicksand).

Avtorica je ustvarila sijajen portret sodobne družine, ki bogastvo postavlja nad vse druge vrednote, družbe, ki jo zaznamujejo razredne razlike, zaničevanje priseljencev ter permisivno starševstvo oziroma celo odsotnost starševstva. Gre za pripoved o sodobnih najstnikih, ki ostane v spominu javnosti in seveda akterjem še dolgo po razglašeni razsodbi.
Roman ŽIVI PESEK avtorice Malin Persson Giolito je res vredno prebrati, predvsem pa se ob njem tudi zamisliti, kam »plove« naša družba.

Malin Persson Giolito (1960) se je rodila v Stockholmu na Švedskem. Avtorica petih romanov je po poklicu odvetnica, od leta 2015 pa se v celoti posveča pisanju.
O pisanju je sicer razmišljala že zgodaj, saj je tudi njen oče Leif Persson na Švedskem znan kriminalist in pisec kriminalk.
Sprva je Malin Persson Giolito delala na Evropskem sodišču v Luksemburgu. V Belgiji je magistrirala iz evropskega prava, izobraževala se je tudi v Franciji. Deset let je bila zaposlena pri odvetniški firmi, eno leto je delala kot odvetnica na področju konkurenčnega prava pri Evropski komisiji v Bruslju.
Z možem in tremi hčerami živi v Bruslju in ustvarja, in sicer to, kar drugim zagotavlja dobro branje, njej pa omogoča željeno življenjsko smer.
2D76FF60-3994-4070-B552-60F2BBB9D698
Velja dodat še to, da je roman ŽIVI PESEK – Malin Persson Giolito prevedla Petra Piber, izdala Mladinska knjiga v zbirki Krimi pod taktirko urednice Nataša Müller. Če romana, ki obsega 440 strani želite posedovati, boste zanj morali odšteti 32,99 evrov, no, lahko pa si ga sposodite v eni od bolje založenih knjižnic./Pripravila: Alenka T. Seme/Foto: LN in MK

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s