Vse več migrantov prestopa del naše zelene meje minister Poklukar in prva policistka Bobnarjeva pa trdita, da ni panike

velika-kladusa-migranta
Podatki slovenske policije kažejo, da se je število nezakonitih prestopov državne meje letos občutno povečalo, v prvih treh mesecih za skoraj 150 odstotkov.
Največ prehodov beležijo na območju PU Koper, kamor sodi območje Ilirske Bistrice, v PU Novo mesto so zabeležili 539 migrantov, sledi PU Ljubljana s 512, šele na tretjem mestu naj bi bila PU Koper s 388 evidentiranimi migranti. Je pa res, tega minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije Tatjana Bobnar ne predstavita javnosti, koliko pribežnikov naši organi, ki so prestopili zeleno slovensko mejo vzdolž meje z Hrvaško prestopi, pa v prej omenjenih podatkih niso zajeti.
kontrola na hrvaški meji/Vir: Slovenska vojska
Podatek, da je policija v celem lanskem letu obravnavala 9149 ilegalnih prehodov meje, skoraj štirikrat več kot leta 2017 pove veliko. Če bi dodali še tiste, ki v prej omenjenem številu migrantov, ki ji je policija obravnavala (9149), niso zajeti, ker so jo obšli, bi se tako minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije Tatjana Bobnar morala zamisliti, če je organizacija njunega dela na ustrezni ravni.


Res je zanimivo, da vse več migrantov prestopa naš del zelene meje, Poklukar in Bobnarjeva pa trdita in ljudi ob južni meji z Hrvaško mirita, da ni panike. Logično, če upoštevamo, da imata minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije Tatjana Bobnar pisarne v Ljubljani.
migranti na poti
Zanimivo ob tem pa je še to, da se natančno ne ve, kako ukrepe sprejema naša južna soseda Hrvaška. Ta za svoje medije in javnost trdi, da ima vse pod kontrolo. In to tako dejavno, da so nedavno celo svoje turiste zamenjali za migrante. A, čudno, da ob tej »natančnosti« Hrvatov število pravih migrantov iz Hrvaške na slovenski zeleni meji vedno bolj narašča./J.T./

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s