Slovenija na pokalu narodov v speedwayu

800FA430-B5C5-4663-983B-DF6BFD944D92

Ljubljana, 26. aprila 2019 – Najboljše reprezentance v speedwayu se bodo prihodnji konec tedna pomerile za pokal narodov. Slovenijo bodo v polfinalu ekipnega svetovnega prvenstva v speedwayu 4. maja 2019 v Landshutu na Bavarskem pod selektorskim vodstvom Francija Kalina zastopali Matej Žagar, Matic Ivačič in Nick Škorja. Če jim bo uspela uvrstitev v finale, se bodo 20. in 21. julija za naslov svetovnih prvakov pomerili v ruskem mestu Togliatti.
B5B1E282-109C-434A-A0E1-1AAC3F4E8D80

Mednarodna motociklistična zveza FIM, katere članica je AMZS, je lani po vzoru motokrosa in nekaterih drugih panog motošporta premierno organizirala pokal narodov še v speedwayu. V vsaki reprezentanci so trije speedwayisti, v posamični vožnji nastopita dva. Slovenska izbrana vrsta Matej Žagar, Matic Ivačič in Nick Škorja, ki jo vodi selektor Franci Kalin, je ob svojem prvem nastopu le za točko ostala pred vrati finala.

Letos se bodo najboljši slovenski speedwayisti Žagar, Ivačič in Škorja na ekipnem svetovnem prvenstvu v speedwayu pomerili v polfinalu v bavarskem mestu Landshut 4. maja 2019. Slovenska reprezentanca nastopa v skupini s Poljaki, Nemci, Švedi, Ukrajinci, Italijani in Čehi. Drugi polfinale bo v Manchestru. V finale, ki bo 20. in 21. julija 2019 pri lanski zmagovalki pokala narodov Rusiji, se uvrstijo tri najboljše reprezentance iz vsakega polfinala.
5EF28336-DDF5-4D28-BB14-B399E3D4CACD
Največji adut slovenske reprezentance, serijski državni prvak Matej Žagar, ki bo tudi letos zastopal barve AMZS in Slovenije v svetovnem prvenstvu v speedwayu – prva dirka bo 18. maja v Varšavi, dva tedna kasneje pa bodo najboljši speedwayisti na svetu nastopili na dirki za Veliko nagrado Slovenije v Krškem, pravi, da se slovenska reprezentanca odpravlja v Nemčijo povsem neobremenjeno: »Nastopamo v zelo močni skupini, zato se bo težko uvrstiti v finale. Ker pa bomo nastopili sproščeno in ker je speedway nepredvidljiv, v Landshut ne odhajamo brez možnosti za preboj med prve tri.«

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s