Pa naj še kdo reče, če v Sloveniji ne vlagamo v razvoj

Pogled na Univerzitetni kapus v Izoli - Livade
To je pogled na Izolo. A je tokrat namen objave “beli” objekt, in sicer nedelujoči Univerzitetni kampus Univerze Primorske, ki ne deluje že od oktobra 2017, seveda , če jim država ne da denarja (bil je delno uničen ob poplavi leta 2017) za njegovo obnovo.


Bodo pa na tem delu spet gradili, ne glede na neurejeno stanje, in sicer center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja, kar naj bi Izolo umeščalo na zemljevid raziskovalnih in inovativno podjetniških središč. Privatno zasnovani center se bo imenoval InnoRenew CoE.
Center pa kot piše na spletni strani UP prinaša Izoli več neposrednih koristi, ki izhajajo iz pogodbe o medsebojnem sodelovanju z Občino, in sicer ureditev večje površine za namene parka, ki ga predvideva zazidalni načrt Livade zahod, in možnosti uporabe parkirišč na območju InnoRenew CoE za namen organiziranja večjih prireditev.

InnoRenew v sodelovanju z občino bo pripravljal tudi projekte, ki bodo omogočali gradnjo in razvoj kampusa, med drugim tudi telovadnico ter druge, za lokalno okolje pomembne projekte, energetsko sanacijo javnih in zasebnih objektov ter uporabo novih materialov pri gradnji na obalnem pasu in v morju.
No, pa še to! To naj bi, če odmislimo v uvodu omenjenega nedelujočega kampusa, davkoplačevalce stalo 30 milijonov, ki jih je že zagotovila Cerarjeva vlada (Šarčeva je še tiho), 15 milijonov pa naj bi jih primaknila EU. Pa naj še kdo reče, če v Sloveniji ne vlagamo v razvoj.
Pogled na Univerzitetni kapus v Izoli - Livade
In še nekaj o zapletih, ki jih je povezano s tem objavila sinoči RTV Slovenija v oddaji Odmevi… https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174612040 /Pripravil: J.T./Foto: J.T.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s