Pri Galea Recordsu, kjer so gramofonske plošče doma; Tudi slovenske!

trgovina z gramofonskimi ploščami z imenom Galea Records.

Na Dunaju na cesti Kaiserstraße 67 (po slovensko na Cesarski cesti) je trgovina z gramofonskimi ploščami z imenom Galea Records.
A če vam izdamo, da je njen lastnik Slovenec, in sicer Simon Gale, in da je v trgovini toliko plošč, da bi jih mi preštevali mesece, vi pa rekli, velika trgovina.


No, velik po višini, predvsem pa po znanju o glasbenih zvrsteh pa je tudi lastnik trgovine Galea Records Simon Gale, ki se je iz Velikih Lašč preselil v avstrijsko prestolnico, in sicer, da pokaže, kaj zmorejo in znajo pravi slovenski poznavalci glasbe. Seveda pa je hotel tudi dokazati, da se Slovenci znamo kosati z »onimi« na senčni strani Alp
Vrnimo se h glasbi! V trgovini Galea Records je tako velika in raznovrstna ponudba gramofonskih plošč, da bi še tako sposobnega glasbenega urednika spravili v zadrego.

Brez zadrega pa je Simon Gale, ki je pravi glasbeni as, predvsem pa izjemen poznavalec različnih glasbenih zvrsti. In s tem asom iz znamenitih Velikih Lašč (saj veste Trubar…), ki se ne boji tukajšnje konkurence (je zelo velika) smo posneli razgovor, da bi ga lahko spoznali tudi vi, seveda, če ga že ne poznate.

Poglejte si posnetek razgovora (no pa tudi fotografije), ki smo ga posneli v njegovi znameniti trgovini na Cesarski cesti 67 (Kaiserstraße 67) in rekli boste – LOGIČNO, tip je faca! Res je! Lastniku Galea Records Simonu Galetu bi tudi Katanec rekel….!
Torej če boste obiskali Dunaj, se morate obvezno zglasiti pri njem. Ko vstopite v trgovino Galea Records, rečete le DOBER DAN in po odzivu boste opazili, da ste prišli v »dom«, no mislili smo v dom, kjer so »doma« gramofonske plošče vseh zvrsti svetovne glasbe in seveda tudi SLOVENSKE in kjer govorijo SLOVENSKO, in sicer vas bo pozdravil mož iz Velikih Lašč Simon Gale.
20190510_1735372384768620099991274.jpg
Ob zaključku tega kratkega prispevka velja dodati še, da gre za izjemno zbirko! /Video posnela: Alenka T. Seme/ prispevek pripravil Janez Temlin

Leave a Reply