DUNKING DEVILS LIVE: ADRENALINSKI SPEKTAKEL ŽE TA VIKEND 17. IN 18 MAJA

Svetovni prvaki v akrobatskem zabijanju_avtor Luka Maček
Ljubljana, 15. maj 2019 – Letos je 10 let, odkar so slovenski akrobati Dunking Devils pričeli presegati meje mogočega. V tem času so očarali že več kot 2 milijardi gledalcev, osvojili dva Guinnessova rekorda in dvakrat postali svetovni prvaki. Svoj rojstni dan bodo praznovali spektakularno, skupaj z 8000 oboževalci v Hali Tivoli. Prirejajo namreč največji slovenski akrobatski cirkus Dunking Devils
LIVE: Adrenalinski spektakel, ki nas bo že ta vikend, 17. in 18. maja, puščal odprtih ust (na tej povezavi tudi kako do vstopnic).


ADRENALINSKI SPEKTAKEL OB PRAZNOVANJU 10. OBLETNICE
Zgodba Dunking Devils se je začela pred 10 leti, ko se je skupina prijateljev s strastjo do akrobatskega zabijanja podala na skupno pot. Kljub težkim začetkom in mnogim oviram nismo nikoli prenehali slediti svojim sanjam. Skozi leta so vzgojili ekipo, ki danes šteje že 80 članov, med katerimi je kar 25 profesionalnih akrobatov. V zadnjih 10 letih so nastopili več kot 2000-krat v kar 47 državah sveta za več kot dva milijona ljudi. Vse svoje izkušnje in znanje so združili v nepozaben šov in tako je nastal adrenalinski spektakel Dunking Devils LIVE.
PREMIERA ŽE TA PETEK, 17. maja
Premierna predstava bo v Hali Tivoli že ta petek, 17. maja, ob 19.00, sledita pa še dve ponovitvi v soboto – ena ob 16.00 in druga ob 19.30. Obiskovalci lahko pričakujejo dve uri spektakla skupaj s krajšim odmorom. Dunking Devils pričakujejo približno 8000 obiskovalcev, nekaj kart pa je še na voljo tako za petkovo kot za sobotni predstavi.
VEČ KOT POL LETA PRIPRAV NA SPEKTAKEL
40 nastopajočih in več kot 100 članov organizacijske ekipe je kar šest mesecev trdi garalo za največji adrenalinski spektakel leta, za katerega pravijo, da bo “slovenska verzija Cirque du Soleil”. Spektakularno vzdušje bo ustvarilo 23 naprav za različne posebne efekte, kot so metalci ognja, skrivnostna talna megla, bruhajoči vulkani isker in dimni zublji. Oder bo osvetljevalo 160 luči, ki bodo pritrjene na 100 metrov aluminijaste konstrukcije. Nastopajoči bodo uporabljali 8 trampolinov, dva koša, dva plesna drogova, rusko gugalnico, spiralo, trampolinski zid in 20 žog, za varnost pa bo poskrbelo kar 36 blazin.

NEPOZABNO AKROBATSKO DOŽIVETJE
Poleg akrobatskega zabijanja, po katerem so Dunking Devils najbolj prepoznavni, obiskovalce čakajo tudi dih jemajoče koreografije na trampolinskem zidu, vratolomni skoki z ruske gugalnice in druga nora presenečenja. K sodelovanju so povabili tudi mnoge druge talentirane akrobate in plesalce. LED Motion, magična predstava v temi, bo razžarila vašo domišljijo, ko se bodo ugasnile luči. Zaplesala bo skupina Artifex, ki je znana po vrhunskih rezultatih na mednarodnih plesnih tekmovanjih. Akrobatski duo Flipping Art bo navdušil z drznimi, kreativnimi in unikatnimi elementi, plesalki na drogu Duo Kamikazete pa bosta izvedli čudovite akrobatsko-plesne koreografije v dvojici.
Spektakel na vlaku_foto Siniša Kanižaj
Skupaj z vrhunsko violinistko Mašo Golob bo nastopila plesalka na drogu in vsestranska akrobatka Tjaša Dobravec, ki je zmagala v lanski sezoni oddaje Slovenija ima talent. Pridružili se bodo tudi gostje iz tujine: Travelers Duo sta akrobatski dvojec na zračnih trakovih, ki nastopa v cirkusih po vsem svetu; italijanski kolektiv Da Move pa so vodilni evropski freestylerji z žogo./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s