Zgodovina ljubljanskega performansa “Odpadki kot dopolnilo najlepšega mesta na svetu«

Zgodovinski posnetek odpadkov na Mali ulici v Ljubljani, posneto leta 2016
Tako, sem pred nekaj leti (fotografija je iz leta 2016) opozarjal, da ni lepo, da slovenska prestolnica ima take “javne” razstave odpadkov v središču mesta, in sicer je to bilo v Mali ulici neposredno v bližini City Hotela (Dalmatinova ulica 15).
Res pa je, da je to takratnim gostom hotela in mimoidočim omogočalo, da so bili deležni lepot ljubljanskega performansa “Odpadki kot dopolnilo najlepšega mesta na svetu«
Nato so bili odpadki izven zbiralnikov in celo vsi zbiralniki odpadkov čez noč odstranjeni. A se ve, da ne zato, ker sem jaz takšno stanje vztrajno “promoviral”, ampak zato, ker je tako odločil župan, ki je na hitro ukinil performans “Odpadki, kot dopolnilo najlepšega mesta na svetu” in s tem dokazal, da tovrstnih kulturnih predstavitev, predvsem pa omemb, da obstajajo, ne bo dovoljeval (potreboval je dobro leto).
Komenskega smetnjaki
Jih pa lahko danes, leta 2019, mislim na odpadke, velikokrat lahko občudujete (tudi župan) na pločniku, in sicer ob poslovni zgradbi Grave na Komenskega ulici. V katero področje (ne) kulturnih dejavnosti županstvo to stane stanje na Komenskega ulici (odpadki na pločniku ob zbiralnikih ob Zavarovalnici Grave) uvršča pa vam žal ne znam definirati.
Da se ve! Spet ne kritiziram, le »prijazno« obveščam.
Zgodovinski posnetek odpadkov na Mali ulici v Ljubljani, posneto leta 2016
Ob tem pa z veseljem objavljam spominsko fotografijo iz leta 2016, ki ponazarja nekdanji znameniti performans “Odpadki, kot dopolnilo najlepšega mesta na svetu” iz Male ulice v Ljubljani leta 2016./Pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s