Tekačice 14. dm teka zbrale 46 milijonov korakov za dober namen

img_3126
Ljubljana, 25. maj – Več kot 6 tisoč tekačic iz cele Slovenije je na 14. dm teku teklo na 5 ali 10 kilometrski progi in svoje korake, teh je bilo kar 46 milijonov, darovalo vseslovenski iniciativi Združimo korake, ki bo ozaveščala slovenske osnovnošolce o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja. Tekačice je aktivno spodbujalo več tisoč navijačev, med njimi tudi glasbeniki skupine Čuki in raper Challe Salle. Praznik teka za ženske je potekal v dobrem vzdušju in z dobrodelno noto.
img_3130
Tek za ženske je potekal že 14. leto zapored. Dobrega razpoloženja ni manjkalo.
Program sta povezovala odlični Klemen Bunderla in Klemen Bučan. Za glasbene
vložke in spodbujanje tekačic so skrbeli vsem znani in priljubljeni Čuki. Za zabavo po razglasitvi rezultatov je poskrbel najlepši raper na slovenski glasbeni sceni Challe Salle, ki je vse zbrane pripravil do sproščenega plesa. “Na tovrstni prireditvi sem nastopil prvič in v veselje mi je, da se je moja glasba dotaknila tako velikega števila ljudi. Zelo mi je všeč, da so tekačice lahko donirale svoje tekaške korake tudi za višji cilj in da jim je uspelo zbrati dobrih 46 milijonov korakov, ki bodo pripomogli k boljšim in bolj uravnoteženim prehranjevalnim navadam naših osnovnošolcev”je ob svojem nastopu na 14. dm teku imel povedati Challe Salle.
Iniciativa Združimo korake doživela uspešen ognjeni krst
Na 14. dm teku je teklo več kot šest tisoč tekačic in med prvimi v Sloveniji doniralo svoje korake za višji cilj. Zbrale so 46.125.000 korakov, ki jih bo dm pretvoril v donacijo izdelkov in jo začetek naslednjega leta podaril 5. in 6. razredom slovenskih šol. Z iniciativo Združimo korake bo v sodelovanju s partnerji in podporniki dm skozi celo leto ozaveščal o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in spodbujal k aktivnemu življenjskemu slogu vse Slovence in Slovenke.
img_3127
“Zadovoljni smo, da se je na 14. dm tek prijavilo 6.390 tekačic in da so aktivno sodelovale pri začetku iniciative Združimo korake, saj se zavedamo, da je ozaveščanje o uravnoteženih prehranjevalnih navadah pri osnovnošolcih pomembno. Upamo, da se bodo Slovenke in Slovenci tudi v prihodnje odzvali v čim večjem številu in podprli našo iniciativo ter prispevali svoje korake tudi v naših prihajajočih akcijah” je o iniciativi povedala Nataša Bogataj, vodja tržnega komuniciranja pri dm Slovenija.
img_3129
Kolegialnost, spodbujanje zdravih življenjskih navad, dobrodelnost in praznovanje zabavne plati življenja so glavna vodila dm teka za ženske, ki ostaja največji tekaški praznik za ženske./LN/Foto: press/pristop.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s