Po Kuštrinu upoštevanje standardov in normativov “velik” premik…

Glavni odbor zdravniškega sindikata Fides je danes, 4. junija, razpravljal o upoštevanju standardov in normativov od 1. junija dalje, h kateremu je sindikat pozval zdravnike.

Predsednik Fidesa Konrad Kuštrin je v izjavi za medije ocenil, da je poziv “očitno premaknil velikansko skalo, saj se je o zadevi končno začelo govoriti in na njej tudi nekaj delati”.

Prvi sindikalist zdravnikov pa ni povedal, da bo ta »premik« močno segel v žep državljanov, če se bodo izpolnile vse zahteve zdravnikov, ki jih seveda zanima, da bi z upoštevanjem standardov in normativov bile njihove denarnice bolj polne.

To seveda ni nič narobe, če si zdravniki s pogojevanjem standardov in normativov ne bi želeli napolniti le teh, po starem sitemu – uravnilovki. Da bi pa sami predlagali spremembe plačil za tiste, ki so boljši od povprečnih, pa ni ne duha ne sluha.

Tudi slednje – uravnilovka- je Fidesova strategija, ki bo imela tako vpliv na državno blagajno za vse bolj razpadajoči zdravstveni sistem, pa tudi na čakalne dobe bolnih državljanov, ki so nemočni v tem »premikanju« Kuštrinove skale. /JT/    

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s