To soboto v ljubljanskem mestnem jedru tradicionalna Ljubljanska vinska pot

To soboto, 15. 6. 2019, se bo v ljubljanskem mestnem jedru odvila tradicionalna Ljubljanska vinska pot. Med 11. in 21. uro se bo na stojnicah predstavilo okoli 70 vinarjev in mojstrov kulinarike z vseh koncev Slovenije. 

Poletna Ljubljanska vinska pot bo potekala na ulicah in trgih mestnega jedra Ljubljane že deveto leto zapored. Obiskovalci bodo imeli priložnost poizkusiti 300 vinskih vzorcev in dobrote slovenskih gostinskih ponudnikov.
 
Vse prisotne bo na dogodku pozdravila Vinska kraljica Slovenije, potekal pa bo tudi pester folklorni program. Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi. Več na ljubljanskavinskapot.si
 
Turizem Ljubljana dogodek podpira že vsa leta, saj je gastronomija tudi z vinsko spremljavo pomemben del kulture in identitete destinacije del kulture in identitete destinacije. Sodobni obiskovalci vedno pogosteje iščejo odgovorne destinacije s pristnimi in avtentičnimi doživetji, gastronomija kot motiv prihoda pa je trend v svetu in tudi pri nas: v raziskavi o potrošnji prostočasnih turistov, ki jo je Turizem Ljubljana opravil leta 2016 z agencijo Valicon in leta 2018 z agencijo Ninamedia, so spraševali o namenu obiska Ljubljane. Leta 2018 je navedlo kot motiv prihoda v Ljubljano hrano, pijačo in lokalne specialitete 62,9 % turistov (leta 2016 je bil ta delež 39,0 %).

Ljubljanska vinska pot tokrat poteka pod okriljem novega organizatorja, družbe Proevent. Druga letošnja edicija tega dogodka se bo v okviru November Gourmet Ljubljana zgodila 9. novembra. Slovenski festival vin pa bo sledil teden dni kasneje, in sicer 14. in 15. novembra v Cankarjevem domu. 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s