Deutsche Welle poroča, da bi Macron hotel Angelo Merkel za predsednico Evropske komisije

Nemški radijski, televizijski in spletni medij Deutsche Welle (DW) poroča, da naj bi francoski predsednik Macron želel Angelo Merkel na mestu predsednice Evropske komisije.

A dejstvo je, da bi si Francija in Nemčija s tem dokončno podredili EU. Zato bi po na našem mnenju bil že čas, da se Merklova umakne in se neha iti samopašne voditeljice EU, kar je z njenim magmatskim pristopom dokazala, da nima prave strategije za razvoj EU.

Je pa res, da imata Nemčija in Francija vse bolj prevladujoč položaj v EU, ne da bi pri tem upoštevala tudi pozitivna opozorila drugih članic.

Če bi se to zgodilo, na kar namiguje Macron, lahko upoštevamo dva scenarija, in sicer, da se neorganizirana Francija z Macronom na čelu poveže z Nemčijo, ki jo že zdaj rešuje pred kolapsom, ter tako skupaj postaneta nosilca vseh odločitev v EU. Drugi scenarij pa bi lahko bil ta, da nekdanje članice Avstro-Ogrske monarhije ustvarijo novo Evropo in se lotijo kompleksnega poslovnega povezovanja z Rusi, Američani in Kitajci in »prerežejo« popkovino, ki jih povezuje z Francijo in Nemčijo, predvsem s slednjo vedno bolj enosmerno. No, nas prav zanima, kako bi v tem primeru tej svoji EU “vladala” Macron in Merklova, kar zdaj delata mimo in na račun sedanjih manjših članic EU, pri čemer nekatere brez ugovora klečeplazijo pred njima (mednje sodi tudi Slovenija).

Tudi tako velja dojemati samopašno in vse večje “objemanje” politično samopašnega mladega Macrona in večne nemške kanclerke Merklove, ki si, vsaj po sedanjih pristopih sodeč želita prisvojiti sedanjo, ne prav trdno EU. Logično, saj ona dva zdaj odločata o poglavitnih področjih v EU s poudarkom na tem, da je to v korist Nemčije in kimavke Francije pod taktirko nedoraslega Macrona, ki ima velike težave pri vodenju tako zahtevno (ne)strukturirane države, kot je v tem trenutku Francija.

Zato je poročanje nemškega radijskega, televizijskega in spletnega medija Deutsche Welle (DW), ki poroča, da bi francoski predsednik Macron podprl Angelo Merkel, kot predsednico Evropske komisije, treba jemati zelo resno./Pripravil: J. Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s