PERPETUUM JAZZILE PRVIČ NA ŠKOFJELOŠKEM GRADU

V petek, 30.8. bo skupina Perpetuum Jazzile ponovno nastopili v Škofji Loki, in sicer tokrat prvič na Škofjeloškem gradu, kjer bodo sklenili festival Pisana Loka 2019. Kot so sporočili, se bodo predstavili z raznolikim repertoarjem – od priredb slovenskih klasik, do njihovih unikatnih izvedb tujih skladb. 

Glasba Perpetuum Jazzile temelji na glasovih – glas je njihov instrument, glas je njihov vokal. V svojem repertoarju unikatno poustvarjenih skladb in avtorskih skladb mešajo značilno brazilsko bossa novo, swing, funk, pop in gospel, z gostimi, vokalnimi harmonijami. V časih, ko se glasba seli v digitalni svet, jo Perpetuum Jazzile vračajo v analognega. Barve njihovih harmonij tvori več kot 40 glasov – tenorji, baritoni, basi, soprani, alti in beatboxerji. Največja slovenska pop in jazz vokalna zasedba, je bila ustanovljena leta 1983 (takrat še pod imenom Gaudeamus). Poslušalcu ponujajo privlačen splet vokalnih jazzovskih harmonij in izrednih ritmov, dotakne pa se ga tudi z odličnimi solisti, sproščenostjo in mladostnim žarom. Perpetuum Jazzile so do danes izdali 6 albumov in navduševali slovensko in svetovno javnost z unikatnimi izvedbami klasik kot so ‘Africa’‘Titanium’‘Footloose’‘Conga’‘B-Mashina’‘Slovenija, od kod lepote tvoje’‘Samo milijon nas je’ in mnogimi drugimi.

Vstopnice za koncert Perpetuum Jazzile so na voljo na prodajnih mestih www.mojekarte.si po Sloveniji ( OMV, Petrol, 3DVA trafike, Alpetour, Kiosk Delo prodaja, Kompas, M Holidays) in preko spleta https://www.mojekarte.si/si/perpetuum-jazzile-na-skofjeloskem-gradu/vstopnice-1121168.html, po ceni 21,90 eur za tribuno ali 22,90 za parter.

V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v Športni dvorani Trata. Če si zagotovite vstopnice za stojišče si lahko s seboj prinesete svoj piknik stolček (velja samo na Loškem gradu)./LN/ Neža Mirnik

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s