Obalni občini Izola in Koper deležni »visokega« izobraževalnega obiska iz Ljubljane in Maribora

Slovenska obila je včeraj bila deležna visokega obiska, in sicer sta jo obiska župan najlepšega mesta na svetu Zoran Janković in župan Štajerske Saša Arsenoviča.

Obisk, je bil ob ustreznem sprejemu in pogostitvi obalnih županov Kopra Aleša Bržana in izolskega župana Danila Markočiča namenjen tudi pogovorom o tem, kako urediti in turizmu nameniti staro povezovalno cesto med Žusterno/Koprom/ in Izolo.

Tako ljubljanski kot mariborski župan sta obljubila, da se bosta po svojih močeh tvorno vključila, da bi obalna cesta med Izolo in Žusterno postala pomembno turistično dopolnilo na naši obali.

Res pohvalno!

A zanimivo je, da tako ljubljanski župan kot mariborski župan nista omenjala svojih obljub, in sicer prvi, ki je že pred leti obljubljal, da se bodo njegovi prišleki, no mislimo na vse prebivalce Ljubljenje in nekaj Ljubljančanov, lahko kopali v reki Ljubljani, in sicer je to zagotovil, da se bo to zgodilo še v času njegovega mandatna. Ker se še ni, zdaj veste, da Janković namerava Ljubljani vladati še nekaj mandatov. No bo po mogoče več postoril mariborski župan Saša Arsenovič, ki bo morda hitreje kot Janković uredil za svoje Mariborčane reko Dravo, da bo primerna za prave turistične namene. 

Univerzitetni kampus Livade Izola – “obiskovalka”. ki smo jo posneli ob “obisku” nedelujočega kampusa

Torej! Kot kaže, je obisk bil ljubljanskega in mariborskega župana namenjen izpolnitvi, reka, ki pravi: »Če ne znam sam, bom pa druge učil.«. Je pa res, da župan Ljubljane izvrstno obvlada projekte, ki so povezani s polaganjem granitnih kock po ljubljanskih ulicah. Tu pa mu ni para.

Je pa res, da se naši župani, kljub nekaterim našim pikrim dodatkom, trudijo, da bi sodelovali. Vaša naloga spoštovani prebivalci občin (tudi ljubljanske in mariborske) je ta, da ste pridni in da zaslužite dovolj denarja, ki bo županom, polnih idej, omogočalo, da te delno izvedejo. Se razume, vsaj tako bodo rekli, da je vse to za vaše dobro, a bodo pozabili omeniti svoje hišne izvajalce, ki si polnijo svoje ŽR z vašim denarjem.

Za konec dodajmo, da upamo, da sta se župana Kopra in Izole »nasrkala« pobud, kako se učinkovito se vidi občino, predvsem od izkušenega ljubljanskega župana.

Če, je bil cilj včerajšnjega »visokega« obiska na obali s strani župana “najlepšega mesta” (Ljubljana, ki jo župan Zoran Janković razglaša za najlepše mesto na svetu, a na lestvici mednarodnega svetovalnega podjetja Merce zaseda le 74. mesto, in sicer po pogojih zagotavljanja kakovosti življenja – prvi je Dunaj) Zorana Jankovića in župana Maribora Saše Arsenoviča dosežen pa bo pokazal čas./JT/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s