Saj ni res pa je! Ta vikend na Krvavcu regata jadrnic

Ta konec tedna, v soboto, 27. in v nedeljo, 28. julija 2019, bo na Krvavcu, natančneje na jezeru Zvoh, potekala regata jadrnic Mini 12. Da prav ste prebrali! Kot so sporočili iz RTC Krvavec, se na Krvavcu pripravlja, ne smučarski, ampak jadralni spektakel, in sicer v organizaciji RTC Krvavca, Jadralnega kluba Bohinj in Nautic Cluba Rogla.

Ta enkratna regata bo potekala na 75 x 85 metrov velikem umetnem akumulacijskem jezeru na Krvavcu, in sicer na nekaj manj kot 2.000 metrih nadmorske višine. Na dvoboju jadrnic Mini 12 (jadrnice za enega jadralca) se bodo pomerili izkušeni jadralci v bolj nenavadnih razmerah, kot so jih sicer vajeni. »To je jadrnica, ki ima vse, kar imajo velike. Skiper se ne more tako jeziti na nikogar drugega kot nase, če ga gre kaj narobe,« je pojasnil Marko Kavs iz Jadralnega kluba Bohinj.

Dogodek je nekaj neponovljivega, saj v Evropi ni regate na taki nadmorski višini. »Jadranje s pravimi jadrnicami na Krvavcu oziroma akumulacijskem jezeru na Zvohu pa je nekaj edinstvenega, kar lahko ponudimo obiskovalcem Krvavca še sporočajo organizatorji.

Živopisna kulisa bo zagotovo očarala vsakega obiskovalca, visokogorska regata pa slehernega športnega navdušenca. Organizatorji te res nenavadne in edinstvene regate so prepričani, da bodo navdušenci Krvavca in naključni obiskovalci jadralno regato vzeli za svojo in bo ta postala tradicija krvavške planine. Zato vabijo vse ljubitelje planin in narave ter jadralskih navdušencev, da pobegnejo iz peklenske vročine v dolini in se jim pridružijo na jadralnem dogodku na Krvavcu,« je ob tej priložnosti sporočil direktor RTC Krvavec, Janez Janša.

Na vrhu bodo obiskovalce poleg regate na najvišji ravni čakali še glasba, zanimiv in smeha poln spremljevalni program (tekmovanje s supi, srečolov …), poskrbljeno pa bo tudi za hrano in pijačo – tako na sami lokaciji prireditve kot tudi kasneje, na razglasitvi rezultatov in podelitvi nagrad na Plaži Krvavec udeležencem ne bo dolg čas, še sporočajo organizatorji tega res enkratnega športno zabavnega dogodka na našem prestižnem smučišču.

No tudi vremenarji so že povedali svoje saj se obeta, da bo vreme pravšnje, tako, da boste lahko ljubitelji zanimivih prireditev, ta zagotovo sodi mednje, preživeli čudovit konec tedna z zanimivimi dvoboji, pestrim ter raznolikim in za vse starosti primernim spremljevalnim zabavnim programom in obilico dobrega vzdušja. Torej? Se ve!/LN/Foto: RTV Krvavaec

Leave a Reply