Danes je dan, ko naivni upokojenci lahko kupujejo s popusti in hlapčujejo politikom

Danes je dan, ko naivni upokojenci lahko kupujejo s popusti. Zato te dni na vseh televizijskih kanalih bombardirajo upokojence, z milo rečeno bedastimi reklamami, kje lahko zapravijo letni dodatek, ki ga bodo danes prejeli ob julijskih pokojninah.

A trgovci res mislijo, da bodo po prejetem sramotnem dodatku, ki nima nič skupnega z zasluženimi pokojninami, ampak gre za politično podkupnino s strani pokvarjenih politikov, upokojenci to takoj odnesli v njihove trgovine, in sicer za blago, ki bi se ga radi znebili iz svojih skladišč.

No, nekaj upokojencev jim bo zagotovo nasedlo v prepričanju, da je njihova poslovna morala etična in dobronamerna. In nekaj je še huje, in sicer, da bo kar nekaj upokojencev celo zahvalnih tem pokvarjenim politikom, ki so v 28 letih dobesedno uničili Slovenijo, zdaj pa jim s tovrstnimi enkratnimi letnimi podkupninami mečejo pesek v oči.

Seveda pa bo upokojencem, in to ne majhnemu delu (glej spodnjo tabelo Vir: SPIZ), ki imajo milo rečeno mizerne pokojnine, prišel prav vsak prihranek in dodatek, ki bi ga morali imenovati poiltična podkupnina.

No, upokojence pa, kot že rečeno, žalijo tudi nosilci, ki vodijo to neorganizirano in z omrežjem prepredeno državo, ki so si omisli, neki kvazi dodatek (z lestvico vrednosti – objavljeno spodaj), ki pa dokazuje, da se res delajo norca iz upokojencev. Namreč upokojenci od teh bebavih politikov, brez znanja in sposobnosti za vodenje države ne pričakujejo miloščine, ampak le uskladitev zasluženih pokojnin z rastjo gospodarstva, katerega osnovo so ustvarili tudi oni.

No in  tu je lestvica dodatkov, ki jih bodo danes, 31. 7. izplačali 594.071 uživalcem pokojnin v skupnem znesku 132.662.346 evrov v naslednjih višinah, ob upoštevanju novodoločenih zneskov v letošnjem letu, in sicer (vir: SPIZ):

Višina pokojnine (v evrih) Znesek letnega dodatka (v evrih) Število upravičencev
do 470,00 437,00 126.347
od 470,01 do 570,00 297,00 116.897
od 570,01 do 670,00 237,00 94.841
od 670,01 do 810,00 187,00 94.998
nad 810,01 127,00 160.988

Če si ogledate višino pokojnin in število upravičencev po posameznih postavkah boste ugotovili, da imamo prav, ko trdimo, da živimo v državi, ki jo vodijo nesposobneži.

Je pa res, da so krivi tudi upokojenci, ki se prepuščajo malodušju in tem nesposobnežem dovolijo, da se s temi mizernimi dodatki delajo norca iz njih.

No, pa tudi trgovci z njihovimi kretenskimi povabili, da naj pri njih upokojenci zapravijo to miloščino.

A pajaci, ki vodijo to državo, kot trgovci morajo vedeti, da je IQ prenekaterega upokojenca krepko nad njihovim

Je pa čudno to, da je del od 594.071 upokojencev, kar predstavlja četrtino prebivalstva Slovenije, tako hlapčevsko pohlevna, za kar res ni potrebe, če si pred “Žalami”. Saj upamo, da so upokojenci razumeli, kaj smo jim s tem povedali.

Če ne, naj še naprej hlapčevsko molčijo in zbirajo nakupovalne kupone s popusti pregnanih trgovcev in se klanjajo pajacem, ki jih ponižujejo, čeprav so jim tudi oni omogočili, da lahko vladajo tej neorganizirani državi./Pripravil: Janez Temlin/    

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s