Javno naročilo za izgradnjo Glinščice razveljavljeno

Ko je objavila družba 2TDK na svoji spletni strani je v postopku oddaje javnega naročila »Izvedba objektov za prečkanje doline Glinščice pri izgradnji drugega tira železniške proge Divača–Koper« odločila, da se vse tri prispele ponudbe zavrnejo kot nedopustne in da se javno naročilo ne odda.

Strokovna komisija naročnika je v postopku oddaje javnega naročila v okviru pregleda in ocenjevanja ponudbe ponudnikov Markomark Nival, d. o. o., Nival Invest, d. o. o. in Ekorel, d. o. o. pridobila neodvisno strokovno mnenje gradbene stroke, iz katerega izhaja, da je v ponudbi predložena referenčna izjava neustrezna. Ker v konkretni zadevi obstoji sum ponareditve referenčne izjave, bo naročnik po podrobnejši preučitvi vseh relevantnih dejstev ustrezno ukrepal. Glede na to, da ponudba ne izpolnjuje vseh zahtevanih pogojev, jo je naročnik primoran skladno z 29. točko prvega odstavka 2. člena ZJN-3 označiti kot nedopustno in jo zavrniti.

Pri pregledu ponudb ponudnikov Kolektor CPG d.o.o., Riko, d.o.o. in Pomgrad d.d. in ponudnikov Godina gradbeništvo in druge storitve d.o.o. in Adriaplan d.o.o. je bilo pri analizi cene obeh ponudnikov ugotovljeno, da ponudbeni ceni presegata naročnikova zagotovljena finančna sredstva, zato sta skladno z 29. točko prvega odstavka 2. člena ZJN-3 nedopustni in ju je potrebno zavrniti.

Oddajo javnega naročila »Izvedba objektov za prečkanje doline Glinščice pri izgradnji drugega tira železniške proge Divača–Koper« bo družba 2TDK ponovila v najkrajšem možnem času in pri temu sledila cilju gospodarne rabe sredstev namenjenih za izgradnjo drugega tira železniške proge Divača–Koper.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek podpira odločitev 2TDK-ja in ob tem poudarila: “Trdno stojim za njihovimi odločitvami, da ne podlegajo gradbenemu lobiju”.

Kot je še dodala bo nov razpis za izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice pri gradnji drugega železniškega tira Koper–Divača bo 2TDK objavil v najkrajšem možnem času.

Res lepo! A čas bo pokazal, da bomo s tovrstnimi igrami, tako gradbenega lobija, kot 2TDK-ja in seveda ministrice za infrastrukturo Alenka Bratušek te nedorečenosti spet krepko preplačali./LN  

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s