IKEA PRIDOBILA GRADBENO DOVOLJENJE ZA GRADNJO CENTRA V BTC

Iz Družbe IKEA so sporočili, da so s strani Ministrstva za okolje in prostor pridobila gradbeno dovoljenje in zdaj bodo po večletnih peripetijah (to dodajamo mi) lahko kmalu pričeli z izgradnjo svoje prve trgovine v Sloveniji.

IKEA je z Mestno občino Ljubljana 2. avgusta letos podpisala pogodbo o komunalnem opremljanju, ki ji omogoča izvajanje del na komunalni in cestni infrastrukturi, kar pomeni, da bo po pridobitvi gradbenega dovoljenja švedski maloprodajni ponudnik pohištvenih in ostalih izdelkov za opremo doma lahko kmalu začne z gradnjo.

Iz IKEE so sporočili »Današnji dan pomeni za IKEO velik uspeh. Pridobljeno gradbeno dovoljenje nam bo končno omogočilo začetek težko pričakovane gradnje prve trgovine IKEA v Sloveniji. Ob tej priložnosti bi se v imenu družbe IKEA rad zahvalil oblastem Mestne občine Ljubljana za korektno sodelovanje pri premagovanju vseh ovir, ki so nam stale na poti, ter strokovnjakom na Ministrstvu za okolje in prostor, ki so obravnavali našo vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja«.

Gradnja trgovine IKEA bo potekala v več fazah, načrtujejo pa, da bodo cenovno dostopne rešitve za opremljanje doma številnim prebivalcem v Sloveniji lahko ponudili približno leto dni po začetku gradnje.

IKEA bo v gradbeni projekt vložila približno 90 milijonov evrov in namerava zaposliti do 300 ljudi. Trgovina bo na več kot 31.000 m2 površine nudila rešitve za opremo doma in navdih, temelječ na ponudbi skoraj 10.000 izdelkov, ki jih odlikuje odličen dizajn, visoka uporabnost in oblika. Proizvedeni so na trajnosten način in na voljo po cenah, dostopnih mnogim ljudem.

V okviru predajnega centra bo na voljo tudi otroško igrišče, restavracija s 450 sedeži, bistro, prodajalna švedske hrane ter parkirišče za več kot 170 koles in 1000 avtomobilov, vključno s petimi polnilnimi postajami za električna vozila. V neposredni bližini trgovine bo postavljena tudi postaja mestnih koles »BicikeLJ«.

Torej! Kot vidite, se da investirati tudi v Sloveniji, le »organiziranosti« države in lokalne skupnosti, pa nevladnim organizacijam in še različnim omrežujem, se je potrebno prilagoditi. No, tega niso zapisali v IKEI, ampak smo njihovemu sporočilu za javnost dodali mi. Upamo, da nismo zapisali česa, kar ni res. Če kdo meni, se razume od onih, ki jih plačujemo, da vodijo državo in lokalno skupnost, kar na dan z besedo./LN/JT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s