Čas je, da profesor Klokočovnik jasno pove ali bi in kako bi

Znani slovenski srčni kirurg Tomislav Klokočovnik, ki po odstopu z mesta predstojnika oddelka za srčno kirurgijo iz UKC Ljubljana odhaja na beograjski inštitut za kardiovaskularne bolezni, se noče in noče jasno izreči, ali je po odstopu kot predstojnik dal tudi odpoved in, če dokončno odhaja iz UKC Ljubljana.

Zato pa so v Beogradu, kamor naj bi Klokočovnik odšel s 1. septembrom na svoji spletni strani nedavno že zapisali: “Inštitutu Dedinje je pripadla velika čast, da v svoje strokovne vrste pripelje veliko ime kardiovaskularne kirurgije”.

Kaj so “zapisali” njegovi kolegi na UKC Ljubljana, ki niso bili posebej zadovoljni s Klokočovnikom odnosom, zdaj že nekdanjega šefa, z njimi, nam ni uspelo izvedeti.

Tako, da se po doslej znanih podatkih še točno ne ve, ali je profesor Klokočovnik dal odpovedi na delovno razmerje v UKC Ljubljana in ali se še dogovarja o svojem statusu v UKC.

In zakaj ta objava? Saj se ve, da ta tema kroži po medijih in javnosti že nekaj časa. Zato, ker naj bi Klokočovnik s 1. septembrom začel delovati v Beogradu. No, pa tudi zato, ker Klokočovnik še vedno ne ve, ali »bi ali ne bi«, kar je še en dokaz več, kako težko je sodelovati z bogovi v belem. Namreč ti nikoli jasno ne opredelijo svojega stališča. No, je pa res, da ga tudi oni zgoraj ne. Res pa je, da njemu to ni potrebno, ker se v primeru napak teh spodaj, tako in tako znajdemo pri onem zgoraj.

O tem, da je profesor Klokočovnik vrhunski strokovnjak ni dvoma. A, to še ne pomeni, da bi UKC Ljubljana brez njega propadal. Zato bi bilo prav, da profesor Klokočovnik jasno pove »ali bi, in kako bi”. Če ne, je bolje »ne bi…!«./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s