O dosežkih prvega leta vladaje Marjana Šarca

Po prvem letu vladaje Marjana Šarca so najbolj zadovoljni v javnem sektorju, ki so njegovo vlado »prepričali«, da naj se igra z njimi, če ne želi, da ga bodo »obiskovali« na njenem sedežu na Gregorčičevi. Ubogal jih je!

Vlada se je resno lotila tudi priprave izgradnje drugega tira, kjer je Šarčeva ministrica Alenka Bratušek, uspela izrini Madžare iz projekta ter ustanoviti podjetje 2TDK, ki ga vodita moža, ki ju še Franc Jožef ne bi najel za to delo. 

No je pa vlada velik »uspeh« dosegla na področju zbiranja odpadkov, saj ti niso pristali v naravi, ampak na dvoriščih zbiralcev le teh. Ob tem pa smo »imeli« srečo, da se je kar nekaj tisoč ton odpadkov na zbirnih mestih »odstranilo« kar samo, in sicer s samovžigom (vzroki bodo znani nekoč..?)

Vlada je, kot se za načelno politiko spodobi, prodala banki NLB in Abanko, kot so to naročili v Bruslju. S tem je državljanom zagotovila, da jih ob naslednjih težav bank ne bo obremenjevala, da jih morajo ti sanirati.

Tudi s sosedi se stvari urejajo. Na hrvaški meji nam Srbi postavljajo ograjo, da lahko vse večje število migrantov trenira plezanje, ki je postalo v Sloveniji nadvse popularno.

Italijanom pomagamo varovati njihovo mejo v strahu, da tudi oni ne bi začeli postavljati ograje (seveda, oni ne bi najeli Srbe). Kot se ve, so svojo mejo že davno ogradili Madžari. Avstrijci pa postavljajo le malo ograj, ostalo varovanje meje proti Sloveniji pa izvaja njihova policija in vojska. Torej smo »zavarovani« s vseh strani, a je migrantov kljub temu vse več.

Saj res, pozabili smo vladi pripisati uspeh, in sicer, da je na kmetijskih površinah omogočila izgradnjo lakirnice pri Hočah. Je pa res, če bi (pogoj je, da odmislimo kmetijske površine) bile vse tovarne tako zgrajene, bi bila Slovenija ekološko skoraj neoporečna.

Saj bi še lahko naštevali dosežke Šarčeve vlade, a bi nam to oporekali pri ne prav dobro organiziranem DSP (Društvi slovenskih pisateljev), kjer se pod novim vodstvom pripravljajo, da sanirajo svoje finančno stanje, čeprav imajo kar nekaj premoženja, ki ni učinkovito uporabljeno. Recimo, objekt na Bledu, pa Kluba kulturnih delavcev na Tomšičevi ulici v Ljubljani, da ne govorilom o objektu na Belem Križu nad Piranom.

In kaj ima prej omenjeno z dosežki vlade? To, da jim ta na diletantski način razprodaja največjega založnika – Mladinsko knjigo (DPS ni odgovoren za stanje v MK) ter s tem uničuje osnovo delovanja našim pisateljem. No, je pa res, da sami s prodajo katerega od prej omenjenih objektov lahko vstopili v lastniško strukturo založbe, ki je dajala kruh (no, ne prav bel) prenekateremu njihovemu članu. S tem dodatkom smo želeli povedati le to, če bi se pri DPS spustili v lastniško strukturo založbe MK, s prodajo prej omenjenih nepotrebni objektov, bi se DPS lahko lotil svoje osnovne dejavnosti. To pa je, da bi ustvarjalci DPS lahko založili marsikatero knjigo v katerih bi javnosti lahko predstavili, romane, drame, kriminalke in komedije, no pa tudi nekaj ljubezenskih romanov bi lahko izdali,  tako o delu Šarčeve vlade, da ne govorimo tudi o »dosežkih« njegovih predhodnikov. In? Učinek bi bil zagotovo dosežen, ljudstvo bi dobilo zanimivo knjige SDH (Slovenski državni holding) bi umaknili iz področja, ki ga ne obvlada in DSP bi imelo osnovo za svoje resnejše delovanje. 

Saj res! Na volkove in medvede smo še pozabili. »Lari fari« bi rekel gospod predsednik vlade. O tem, kako jih bo »pregnala« njegova vlada iz dvorišč razjarjenih kmetov, ki jim volkovi pobijajo drobnico in druge živali, se bodo, kot pravi predsednik vlade pomenili, in to izključno s sindikati kmetov. Ali imajo tudi volkovi in medvedi svoj sindikat žal nimamo podatka. 

Torej! Po prvem letu vladaje Marjana Šarca je veliko postorjenega, le vse še ni vidno. Če boste strpni, se bo tudi to zgodilo. Upokojenci bi rekli, saj se premika, a mi smo že toliko stari in obnemogli, da to ne opazimo. Logično, če pa morajo paziti na »visoke dodatke« k pokojninam, ki sta jim jih “zagotovila” s svojim angažiranjem Alenka Bratuše in Karel Erjavec ob soglasju predsednika vlade, ki velikokrat poudari, da dela na tem, da so njegovi državljani zadovoljni.

In naš zaključek o dosežkih enoletnega Šarčevega vladanja. “Dobro jim gre”!

Vsak dela nekaj po svoje. Je pa res, da vse pod taktirko gospoda predsednika vlade Šarca, ki s svojimi 13 kimavci odloča o vsem. In kaj delajo njegovi vladni partnerji? Enako, kot Šarčevih 13 poslancev./Pripravil: J. Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s