Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, razpisuje denarno pomoč, namenjeno študentskim družinam

Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, tudi letos razpisuje denarno pomoč, namenjeno študentskim družinam, s katerim želi reševati trenutne socialne stiske študentskih družin, pomagati študentskim družinam, ki so v težji socialni situaciji oz. so izpostavljeni finančnim ali podobnim stiskam; prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja. Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva in so na njem izbrani, ter uresničevati socialno politiko ŠOU v Ljubljani.

Kot so sporočili so tem razpisom zagotovljena sredstva v višini 4.000 evrov, pridobljena iz naslova ŠOU v Ljubljani, in sicer se z njimi sme posamezni študentski družini dodeliti denarno pomoč v enkratnem znesku v višini 400 evrov.

Pomoč se lahko dodeli samo prosilcem, ki izpolnjujejo naslednji pogoj:

  • najmanj en starš ima status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in ni v rednem delovnem razmerju.

Na razpis se NE moreta ločeno prijaviti mama in oče istega otroka.

Ne glede na prvi odstavek, se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih 12. mesecih že prejela dve denarni pomoči Fundacije Študentski tolar, ne glede na njeno obliko, višino oz. na razpis na podlagi katerega je bila denarna pomoč dodeljena.

Do denarne pomoči tudi ni upravičena oseba, ki je pri Fundaciji Študentski tolar že prejela 5 denarnih pomoči, ne glede na njihovo obliko, višino oz. na razpis na podlagi katerega so bile te dodeljene

Vloge se lahko odda najkasneje do vključno petka, 13. septembra 2019.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdete v razpisni dokumentaciji na spletni strani Fundacije Študentski tolar (na priloženima dokumentoma spodaj), kjer prosilci najdejo tudi obrazce za oddajo vloge za denarno pomoč.

V Fundaciji Študentski tolar, Ustanovi ŠOU v Ljubljani, še hkrati poziva zainteresirance, da si razpisno dokumentacijo dobro preberejo in pregledajo, katere priloge morajo poleg obrazcev še priložiti k vlogi za denarno pomoč. No, pa tudi na roke za oddajo vlog morajo biti pozorni, in sicer, da ta 13. septembra 2019./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s