Brez slavnostne otvoritve »v čast« ameriškega predsednika v kraju Sele pri Kamniku

Kot poroča naš kamniški dopisnik na Selih pri Kamniku, kjer je zrasla osemmetrska skulptura ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je tu dobil svojo skulpturo v domovini njegove žene Melanie, z slavnostno otvoritvijo, ki je bila napovedana za danes, 31. avgusta 2019, ob 17. uri ne bo nič. Razlog naj bi bil, da so prihod napovedovali nasprotniki ameriškega predsednika, kar je tako prestrašilo ustvarjalca še ene žaljive skulpture in tudi lastnika zemljišča, na katerem protipravno stoji “Donald Trump” v posebni prispodobi, da so slavnostno otvoritev odpovedali.

Kot je znano, je odgovorni arhitekt skulpture Tomaž Schlegel, isto pa so mu pomagali zgraditi člani Športno-kulturnega društva Sela. Avtor kipa je v izjavi za enega od medijev dejal, da je skulpturo postavil kot provokacijo v svetu, polnem populizma. 

O tej nenavadni skulpturi v kraju Sele pri Kamniku je poročal tudi Washington Post (pa ne samo on), ki je eden najbolj znanih ameriških časnikov, ki je predsedniku Trumpu trn v peti še iz časov predsedniške kampanje. No, kot kaže, je tudi nekaterim Slovencem. A ko je treba pokazati, da imaš j….a, se tipi, kot je to pri Slovencih v navadi, podelajo v hlače.

Upati je, da se bodo slovenski »veliki« ustvarjalci zdaj lotili tudi izdelava skulptur vodilnih slovenskih politikov, in sicer Boruta Pahorja, Marjana Šarca in Dejana Židana. Ostale ta »male« pa bodo dodali, kot vrne palčke na vrtovih njihovih krajev, kjer bivajo, in sicer Toninovega, Bratuškove, Erjavca, Mesca in palčka plemenitega Jelinčiča.

Na ta način bo Slovenija postala ne samo prepoznavna turistična dežela, ampak tudi največji zabaviščni park s prikazom političnih posebnežev./LN/Foto: EH za Ljubljanske novice/

Leave a Reply