September in novo šolsko leto prinaša kup filmskih novosti in pestro dogajanje tudi v Koloseju

Poletje je skoraj pri kraju, začenja se september in novo šolsko leto, ki prinaša kup filmskih novosti in pestro dogajanje tudi v Koloseju. Iz Koloseja so nam posredovali kratek seznam, kaj si bo na njihovih filmskih platnih mogoče ogledati v septembru.

Ob tej priložnosti so opozari še na nekaj dogodkov, ki se jih v Koloseju še posebej veselijo:

  • Na prvi šolski dan, v ponedeljek,  2. septembrasi lahko vsi obiskovalci filme v Koloseju LJ, Koloseju KR in kinu Komuna ogledajo po polovični ceni.
  • Po končanem Festivalu slovenskega filma, ki bo v Portorožu potekal od 17. do 22. septembra, si bo med 24. in 28. septembrom v kinu Komuna di bo mogoče ogledati zmagovalne filme festivala.
  • V četrtek, 26. septembra si bodo v dopoldanskem času na šolskih projekcijah lahko prvi gledalci ogledali težko pričakovano družinsko komedijo KOŠARKAR NAJ BO 2 – nadaljevanje velike filmske uspešnice, prejemnice kar treh zlatih rol, ki si jo je leta 2017 ogledalo skoraj 90.000 gledalcev.

No, in katere filmske novosti so za september pripravili?

BOLEČINA IN SLAVA  (Dolor y gloria)
drama
V Koloseju od 5. septembra.
Prihaja nova mojstrovina slovitega Almodovarja o režiserju Salvadorju Mallu, ki se v jeseni življenja vrača v svojo preteklosti.  Od otroštva v Valencii v 60. letih do prvega poželenja, prve odrasle ljubezni v Madridu 80. let in bolečine ob njeni izgubi. Od pisanja kot edine utehe do prvega srečanja s filmom. Med ponovnim odkrivanjem preteklosti začuti, da gre za zgodbo, ki jo mora povedati. 
*ZANIMIVOST: Ta ganljiva avtobiografska oda filmski ustvarjalnosti je Antoniu Banderasu prinesla nagrado za najboljšega igralca na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu. 
[KLIK za napovednik]

TISTO: DRUGO POGLAVJE (It: Chapter Two)
grozljivka
V Koloseju od 5. septembra. Premiera v sredo, 4. septembra, ob 20.00.
Filmski hit Tisto je leta 2017 napolnil kino dvorane, redefiniral žanr, postal del popularne kulture in navdušil gledalce in kritike po svetu. In hkrati že napovedal svoje nadaljevanje – ker se zlo v Derry ciklično vrača vsakih 27 let se morajo, potem ko prejmejo srhljiv telefonski klic, odrasli člani Kluba zgub vrniti nazaj v Derry. 
*ZANIMIVOST:  Scenarij je napisan po istoimenskem kultnem romanu Stephena Kinga iz leta 1986, ki je poleti končno dobil tudi slovenski prevod.Gre za 1366 strani dolgo zgodbo, ki je izšla v dveh knjigah in je opisana v obeh filmih.
[KLIK za napovednik]

ZLOČIN BREZ KRIVDE:PRIMER COLLINI (Der Fall Collini)
kriminalna drama / triler
V Koloseju od 5. septembra.
Odvetnik Caspar Leinen je soočen s spektakularnim primerom, ki mu ga je dodelilo sodišče: braniti mora 70-letnega Italijana Frabrizija Collinija, ki je brez očitnega razloga v enem od berlinskih hotelov zagrešil umor pomembne osebe. Ko tone vse globje in globje v primer, se hkrati sooča s svojo preteklostjo in ob tem naleti na enega največjih sodnih škandalov v zgodovini Nemčije. Končno odkrije resnico, ki je nihče ne želi slišati.
*ZANIMIVOST: Zgodba o nenavadnem umoru je posneta po istoimenskem romanu znanega avtorja Ferdinanda von Schiracha, ki se je samo v Nemčiji prodal v več kot pol milijona izvodov.
[KLIK za napovednik]

PREVARANTKE NA WALLSTREETU  (Hustlers)
komična kriminalka
V Koloseju od 12. septembraPremiera v četrtek, 12. septembra, ob 20.00.
Film sledi planu maščevanja dveh striptizet, ki združita moči proti možem iz Wall Streeta, ki so njune stranke. Osrednja lika bosta odigrali pevka in igralka Jennifer Lopez in rap zvezda Cardi B, poleg njiju pa bomo gledali še Constance WuLili ReinhartKeke PalmerJulio Stiles in dobitnico oskarja Mercedes Ruehl. Film je posnet po resničnih dogodkih, navdahnila ga je zgodba dveh striptizet, ki je bila leta 2016 objavljena v reviji New York Magazine.
*ZANIMIVOST: Preden je Cardi B postala popularna, se je resnično nekaj časa preživljala z delom striptizete v enem od newyorških lokalov. 
[KLIK za napovednik]

IGOR IN ROSA (Rosa)drama
V Koloseju od 12.septembra
Igor in Rosa živita pod isto streho, kjer se uspešno izogibata drug drugemu, čeprav sta skupaj že dolga leta. Njo je izguba hčerke Maje potisnila v najmračnejši obup, on pa že dolgo živi v stanju globoke otopelosti. Njun odnos je poln majhnih spopadov in zamer, ki jih ne moreta preseči. Zaradi nekaterih dogodkov je njuno razmerje razpadlo, a povsem drugi razlogi ju spet združijo.
*ZANIMIVOST: Gre za italijansko slovensko koprodukcijo. Film je posnet v italijanskem jeziku, v vlogi Igorja nastopi slovenski igralec Boris Cavazza, nastal pa je v režiji tržaške režiserka Katja Colja, ki je sicer slovenskega rodu.
[KLIK za napovednik]

AD ASTRA: POT DO ZVEZD (Ad Astra)Z.F. triler
V Koloseju od 19. septembra. Premiera v četrtek, 19. septembra, ob 20.00.
Zgodba, katere naslov izhaja iz latinskega pregovora Ad astra per aspera (preko trnjev do zvezd), govori o inženirju vojaške enote (Brad Pitt), ki raziskuje širne galaksije, da bi našel svojega očeta (Tommy Lee Jones), ki je pred dvajsetimi leti izginil na misiji iskanja življenja izven Zemlje.
*ZANIMIVOSTRežiser James Gray je ob koncu snemanja povedal, da bomo v filmu videli najbolj realistični prikaz potovanja v vesolje na filmskem platnu do sedaj.
[KLIK za napovednik]

DOWNTON ABBEY (Downton Abbey)
zgodovinska drama
V Koloseju od 19. septembra
Zgodba premožne družine Crawley se v filmu nadaljuje po dogodkih iz zadnjega dela priljubljene televizijske serije. Člane družine in njihove služabnike bo pretresel prihod zelo pomembnih gostov – kralja in kraljice. Priprave na izreden dogodek takoj stečejo, a žal nihče ni pripravljen na nepredvidljive situacije.
*ZANIMIVOST: Televizijsko serijo so predvajali med leti 2010 in 2015 – v šestih sezonah je serija osvojila tri zlate globuse, petnajst emmyjev ter skupno 69 nominacij za emmyje.
[KLIK za napovednik]

FILM MESECA – KOŠARKAR NAJ BO 2  
družinska komedija
V Koloseju od 26. septembraPremiera v četrtek, 26. septembra, ob 19.00.
Filmska druščina se trudi z zadnjimi šolskimi obveznostmi, preden bodo končno zaključili šolsko leto, košarkarsko ekipo, ki še naprej zagrizeno trenira pod strogim vodstvom učitelja telovadbe Salte, pa čaka pomembna tekma na državnem nivoju, ki je ne smejo izgubiti. Žog (in še česa) jim tokrat ne premeša le nasprotnik, ampak tudi novi soigralec, ki ga sprejmejo v ekipo, da bi jim prinesel zmago.
*ZANIMIVOST: Zgodba o Ranti ima svoj izvor v popularni knjigi Gorazda Suhodolčana, ki je za oba filma po svojem delu priredil tudi scenarija.
[
KLIK za napovednik]

KRALJICE ZLOČINA (The Kitchen)
kriminalna drama
V Koloseju od 26. septembra. 
Drama se dogaja v znanem predelu New Yorka Hell’s Kitchen, kjer so v poznih sedemdesetih vladale droge, kriminal in korupcija. Ko FBI zaradi ropa v zapor strpa njihove možove, se Kathy, Ruby in Claire odločijo, da bodo prevzele nadzor in začele voditi kriminalne operacije, ki so bile do tega trenutka izključno v moški domeni. Sčasoma postanejo najbolj vplivne osebe v mestu.
*ZANIMIVOST: Film je navdihnila serija ameriških stripov z istim naslovom The Kitchen. 
[Klik za napovednik]

RAMBO: DO ZADNJE KAPLJE KRVI (Rambo: Last Blood)
akcijski triler
V Koloseju od 26. septembra. 
Da bi se pripravil na svojo poslednjo misijo, se mora Rambo soočiti s preteklostjo in obnoviti svoje neusmiljene borilne veščine. Na smrtonosnem popotovanju v Mehiko, kamor se odpravi, da bi rešil prijateljevo hčerko, ki so jo ugrabili člani zloglasnega kartela, ga čakajo nove zarote in maščevanje, ki bodo obeležili zadnje poglavje v tej legendarni in kultni seriji filmov. 
*ZANIMIVOST: Rambo: Do zadnje kaplje krvi je peti film franšize – zadnjega smo gledali daljnega leta 2008.

[KLIK za napovednik

JOKER (Joker)
kriminalni triler
V Koloseju od 3. oktobra. 
Kdo je v resnici Arthur Fleck in kaj se mu je zgodilo, da je postal … Joker? Vračamo se v Gotham City – domovanje Batmana in druščine, kjer prebiva tudi ta groteskni zlobneža, ki mu je mama položila v zibelko, da sta njegovo glavno poslanstvo veselje in smeh. Tokrat nas čaka film posvečen izključno Jokerju, ki bo všeč tudi tistim, ki superjunaških filmov morda sploh ne gledajo.
*ZANIMIVOST: Joaquin Phoenix je peti Joker – to vlogo so v filmih o Batmanu odigrali že Jack NicholsonHeath LedgerMark Hamill in Jared Leto.
[KLIK za napovednik]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s