SP v letenju s toplozračnimi baloni: Svetovni prvak Britanec Dominic Bareford, Slovenec Vit Rome na odličnem 6. mestu

S podelitvijo odličij se je danes, 1. septembra 2019, na zaključni slovesnosti v dvorcu Rakičan sklenilo Slovensko odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni in svetovno pred prvenstvo Murska Sobota 2019.

Kot so sporočili organizatorji – team HAB2020 je v skupni mednarodni konkurenci med 35 piloti iz 16 držav zmagal aktualni svetovni prvak Dominic Bareford iz Velike Britanije. Najboljši Slovenec pa je bil Vito Rome iz balonarskega društva Uranos na odličnem 6. mestu, ki je postal in ostal državni prvak. Dosežki ostalih tekmovalcev pa najdete na tej povezavi.

Uvrstitve na letošnjem predtekmovanju so štele tudi za Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni Murska Sobota 2020, ki bo na isti lokaciji od 19. do 26. septembra prihodnje leto.

Največji balonarski spektakel pri nas je s čudovitimi pogledi na množico pisanih balonov v zraku pet dni razveseljeval številne obiskovalce v okolici letališča in na družabnih omrežjih, organizatorjem in tekmovalcem pa prinesel obilico koristnih izkušenj za prihajajoče svetovno prvenstvo ter popestril turistično ponudbo Murske Sobote in celotnega Pomurja, so še sporočili organizatorji./LN/ team HAB2020

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s