V LJUBLJANI NAJVEČJI KULTURNI SPEKTAKEL V SLOVENIJI ART EXPO

Slovenija se veseli največjega kulturnega spektakla, ki bo vrelišče kreativnosti od 12. do 16. septembra je sporočila v imenu prirediteljev Agencija Ekskluzivno. Na Art Expu se bo predstavilo več kot 300 domačih in tujih ustvarjalcev iz 30-ih držav, zvrstilo se bo kar 70 različnih dogodkov, pričakovanih pa je okoli 10.000 obiskovalcev.

Osrednji del Expa bo potekal v Stekleni dvorani Gospodarskega razstavišča, v BTC Cityju pa bodo locirane številne spremljevalne lokacije za izvedbo samostojnih razstav, koncertov in ostalih kulturnih dogodkov v sklopu 2. ART Expa Ljubljana.

Družba BTC d.d. kot generalni partner AAMI-ja namreč že od samega začetka podpira in spodbuja razvoj AAMI platforme in izvedbo kulturnega spektakla ART Expo Ljubljana, so razkrili na tiskovni konferenci v Kristalni palači v diVinu. »Pred šestimi leti, ko nam je bila predstavljena ideja o sodelovanju z Institute AAMI, smo hitro našli skupne točke, skupne sinergije – načine, kako na področju kulture in umetnosti sodelovati. Morate vedeti, da je naša družba stara že 65 let in zelo velik poudarek dajemo tudi kulturi in umetnosti – letno pokrivamo okoli 60 dogodkov, ki so vezani na kulturo in umetnost. To je bil tudi eden od razlogov, da začnemo sodelovanje z AAMI-jem in, da skupaj odpremo takrat še Galerijo Sitiart Store in s tem damo priložnost mladim umetnikom in umetnicam, da predstavijo svojo umetnost, svoja dela…«

Predsednik AAMI Corporation, g. Miha Murn, se je ob tej priložnosti zahvalil Družbi BTC d.d. za vso njihovo dosedanjo podporo in prisotne povabil na otvoritveni dogodek 2. ART Expa Ljubljana, ki bo potekal v četrtek, 12. septembra ob 19. uri v Stekleni dvorani Gospodarskega razstavišča. »Otvoritveni dogodek bo vsekakor vreden ogleda, tako kot tudi nadaljnji dnevi Expa, saj bo dogajanja res veliko. Na sami otvoritvi bo nastopil svetovno znani pianist Joe Meixner, tako da bo dogodek zagotovo poslastica za vse ljubitelje glasbe. V smislu nastopov se bo dogajalo marsikaj, vendar pa bi radi vsaj delček tega zadržali zase, da bo presenečenje za obiskovalce otvoritve še toliko večje.«, je še dodal Murn.

Na Gospodarskem razstavišču se bo zbrala izjemno široka paleta umetnikov iz vseh možnih umetniških segmentov. Gre za največjo galerijo, ki bo odprta javnosti kdajkoli pri nas. Vstopnice so na voljo preko sistema Eventim. Vljudno vabljeni, da udeležite otvoritvenega dogodka v četrtek, 12. septembra 2019, ali pa si vzemite čas v naslednjih dneh Expa in si oglejte kreativni svet umetnosti! Na sami otvoritvi bo večje število veleposlanikov številnih držav, direktorji največjih slovenskih in tujih podjetij, ministri, župani, znani…/LN/Foto: Agencija Ekskluzivno

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s