Pri NLB naj bi načrtovali zaračunavanje za “varčevanje” denarja pri njih

Iz Nove Ljubljanske banke prihaja za njihove varčevalce “prijetna” novica, in sicer, da bodo morali za denar, ki ga varčujejo pri njih plačati t. i. nadomestilo za “hrambo”. 

Kot poročajo mediji, naj bi imeli varčevalci pri NLB kar za 8 milijard depozitov, torej bo banka, ki smo ji vsi skupaj rešili pred stečajem, zdaj molzla svoje varčevalce še enkrat. Ob tem je zanimivo, da so po “prisilni” prodaji, ki jo je zahtevala od nesposobnih politikov EU, pri NLB prvemu možu banke dvignili plačo na 420 tisoč evrov na leto. 

Rekli boste, in kaj storiti. Najbolje je umakniti denar iz NLB, saj ni naša, zato naj državljanov ne moti če crkne. In prav bi bilo, da bi. Ob tem pa je zanimivo, da naj bi NLB bila zainteresirana za nakup srbske banke (zanjo hočejo Srbi skoraj pol milijarde evrov), a bo prodala zavarovalnico Nlb Vito, življenjsko zavarovalnico, ki je lani, leta 2018, dosegla rekordnih 8,3 milijona evrov čistega dobička. Zahtevana prodaja NLB Vite je sicer nadomestni kompenzacijski ukrep, ki ga je lani spomladi od naše države zahteval Bruselj, ker smo prosili za dodaten odlog privatizacije. Vita je druga največja življenjska zavarovalnica na slovenskem trgu.

Seveda se vedno vsak varčevalec odloči, kaj bo storil s svojim denarjem, a je poteza NLB, če bo res začela zaračunavati t. i. nadomestilo za “hrambo” milo rečeno nenavadna. Je pa res, da je v Sloveniji tako in tako vse nenavadno – bolje rečeno NORO!/Pripravil JT/Fotografije: LNovice

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s