Izolski PROSTOFER opravil 100 dobrodelni prevoz

Organizacija PROSTOFER Izola, ki je začela delovati 16. julija letos, po vzoru podobnih organizacij po Sloveniji, delujočih v okviru t. i. projekta Zlata mreža, ki s prostovoljnimi prevozi pomaga starejšim in ljudem pomoči potrebnim, ki nimajo lastnega prevoza, je danes, 20 septembra, opravila jubilejni 100 dobrodelni prevoz.

Tega pa je bila deležna gospa Amalija Sokolič, ki jo je na želeno točko odpeljal kot “prostovoljni” voznik, kar sam Izolski župan mag. Danilo Markovčič, in sicer izpred objekta varovanih stanovanj, ki stojijo na področju Livad, kjer biva. Tam pa se nahaja tudi izolski medgeneracijski center.


Kot nam je povedal pobudnik koordinator ter nosilcev projekta PROSTOFER Izola Srečko Langeršek se storitev izvajata pod okriljem občina, in sicer z namenom, da se izboljša kakovost življenja starejših. Ob tem pa je o delovanju organizacije PROSTOFER Izola povedal še to:

Ta pohvale vredna storitev, ki jo financira občina, vozniki pa prevoze opravljajo brezplačno deluje tako, da prevoza željni občani pokličejo na telefonsko številko 0801010, med 7 in 19. uro, kjer nato določi čas in voznika, ki brezplačni prevoz opravi. Prevoze v tem trenutku zagotavlja deset prostovoljcev z avtomobilom organizacije PROSTOFER, ki ga vzdržuje občina Izola.

Klicni center deluje od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ure, prevoz pa je potrebno naročiti vsaj dva dni pred želeno storitvijo. Prevozi se opravljajo ob delavnikih med 7. in 19. uro, med vikendi in prazniki pa izjemoma, le za zdravstvene potrebe.

Dodajmo še povezavo na njihovo spletno stran, ki se odziva na naslovi http://www.prostofer.si/, če bi morda tudi vi potrebovali dobrodelno storitev organizacije PROSTOFER Izola, ki svojo dobrodelno dejavnost izvaja pod taktirko pobudnika koordinator in nosilcev projekta Srečko Langeršek je Prostofe.

Ni, kaj! Čeprav občina Izola ne sodi med prve organizatorje prostovoljnih prevozov velja njihovo 100 jubilejno vožnjo omeniti. Namreč ker so lahko spodbuda za tiste občine, ki še niso sprejele tovrstne odločitve, da velja pomagati svojim občanom, ki si sami ne zmorejo več zagotavljati prepotrebnega prevoza. /Pripravil: Janez Temlin/Foto in video: JT/LNovice

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s